13 Mart 2018 Salı
Enginar
Mor çiçekleriyle kendini sevdiren ,kolesterole olan faydası ,zengin lifleri,zengin vitaminleriyle ve bir okadarda faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz enginar tarifi yazmak istiyorum bugün.
Enginar
. 4 adet temizlenmiş enginar
. 6 , 7 adet arpacık soğan
. 1 adet havuç
. 1 küçük patates
. 1 küçük kase bezelye
. 1/4 çay bardağı zeytinyağ
. 1 büyük portakal suyu
. çeyrek limon
Yapılışı ;
. Eğer kendinizi temizleyecekseniz enginarları limonlu suda bekletmelisiniz.Ama artık satın alırken temizlenmiş ve limonlu suyun içinde veriyorlar .
. Genişçe bir tencereye zeytinyağını temizlenmiş arpacık soğanları koyup hafif pembeleştirin. Havuç ve patatesleri bezelye büyüklüğünde doğrayın ve soğanlarla hafif kavurun, bezelyeleride ekleyin . Tuz ayarını damak tadınıza göre yapın.
. Bir büyük portakalın suyunu sıkın . Garnitürlerin üzerine limonlu sudan çıkardığınız enginarları yerleştirin ve hazırladığınız portakal suyunu dökün . Portakal suyu az gelirse minicik daha içme suyundan ekleyebilirsiniz.Çeyrek limonuda enginarların bi kenarına yerleştirin ve kısık ateşte lokum gibi olana dek pişirin .
Afiyet olsun .
Etiketler:
artichoke,
enginar,
portakallı enginar,
zeytinyağlı enginar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder