9 Ocak 2017 Pazartesi

Pizza












Hazır sipariş etmek yerine sevdiklerinize en orjinalinden pizza yapmak istemez misiniz?Hatta minikleriniz varsa onlarla yapmak daha eğlenceli olacaktır.Bırakın onlarda yoğursun hamuru ,onlarda hamurun üzerine malzemeleri dizsin :) Bu hamurdan 4 tane pizza çıkıyor.Yaklaşık her pizza hamurunun ağırlığı 200 gr.kadar .Az kişi iseniz yarım ölçüde yapabilirsiniz.Tarife geçelim o halde :)
















Pizza








Malzemeler ;


. 500 gr. un

. 7 gr. instant maya

. 325 ml.su (oda sıcaklığında)

. 1 çay kaşığı tuz




Üzeri için :



. Domates sos

. Taze fesleğen (kuru fesleğende olabilir ,o zaman domates sosun içine karıştırın daha lezzetli oluyor.)

. Mozarella peyniri ,parmesan peyniri ,zeytin ,biber ,mantar (aslında ne seviyorsanız üzerine koyabilirsiniz.)







Yapılışı ;


. Unu yoğurma kabına koyup ortasını açın.Mayayı koyup az biraz suyla mayayı eritin.Kalan suyu tuzu ilave edip pürüzsüz bir hamur haline getirin.Uzun uzun yoğurun. Daha sonra dört parçaya bölün .Her bir beze yaklaşık 200 gr.kadar oluyor.Bezeleri unlanmış tezgaha koyarak ve üstüne hafif nemli mutfak beziyle örterek mayalandırın.


. Buarada üzeri için olacak malzemeleri hazırlayın.Mozarella peynirini biraz rende biraz da dilim olarak koyuyorum.Diğer sevdiğim malzemeleri küçük boyutlarda kesiyorum sizde bu şekilde hazırlayabilirsiniz.


. Mayalanmış bezelerden birini alıp unlanmış tezgahta elinizde de yuvarlak çevirerek veya tezgahta parmak ularınızla pasta tabağı büyüklüğüde açın.Kenarlarına çok bastırmayınki biraz kabarık kalsınlar .Domates sosunu gezdirin ,üzerine sevdiğiniz malzemeleri yerleştirin ve bir fırça yardımıyla kenarlarına zeytinyağ sürüp önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında pişirin. Pizzayı almaya yakın rendelenmiş parmesan peynirini dökün ve eriyince pizzayı hemen alın.Ben pizzayı pizza taşında pişiriyorum ancak fırın tepsisine yağlı kağıt koyarakta aynı şekilde pişirebilirsiniz.Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın.





Afiyet olsun.







2 yorum:

çeşnici Handan dedi ki...

Nefis görünüyor ellerine sağlık canım.

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık bayıldım

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails