11 Kasım 2013 Pazartesi

Köz Patlıcanlı Etimekli Salata







Zor bir hafta sonundan sonra ''merhaba'' hepinize.Minik prensesi öksürük krizi tutunca geceyarısı hastaneye taşındım.Uzun bir hava verme müdahalesinden sonra iyi duruma gelsede ,öksürük illeti bu havalarla başlamış oldu.''Gideceğim bu şehirden'' desemde sevgilime
hep lafta kalıyor .O kadar kalabalık yaşıyoruzki,n temiz bir hava kalıyor solunacak, n temiz alan yaşayacak ,koşacak ,eğlenecek ,n de içecek temiz su...Oturup düşünüyor ancak ötesine gidemiyorum ,malum herkesin derdi aynı ; iş ,güç ,okul...bağlayan başka birşey varmı bilemiyorum bundan öte.Hımm belki gideceğim yerde mutlaka deniz olmalı ,deniz olmadan yaşayamam diyenlerdenim.Belki bir gün , saklı bir gün var diyor ve teselli buluyorum.

Çay sofralarımda uzun zamandır yaptığım bir salata ;değişik ,hafif ve lezzetli .Geçelim tarifimize ;



Köz Patlıcanlı Etimekli Salata



Malzemeler ;


. 4-5 adet kemer patlıcan
. 1 paket etimek
. yeterince süzme yoğurt
. 2-3 diş sarımsak
. 2 çorba kaşığı mayonez
. tuz
. üzeri için ; mısır ,közlenmiş kırmızı biber,kornişon salatalık



Yapılışı ;


. Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve ince ince kıyın. Etimekleri borcama küçük parçalar olacak şekilde kırın.Patlıcanları bir kaba alın ve süzme yoğurt ,mayonez ,tuz ve ezilmiş sarımsağı koyup iyice karıştırın.Etmeklerin üzerine düzgün bir şekilde dökün.Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin ve bir gece buzdolabında bekletin.


Afiyet olsun.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ ellerine sağlık canım...sevgılerımı bırakıyorum...

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Bloğunuzu severek takip ediyorum. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Ellerinize sağlık.Bu arada süsleme de çok güzel olmuş:)

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails