12 Eylül 2011 Pazartesi

Yoğurtlu Karışık Kızartma









Bugün Miniş'i ne zamandır gitmek istediği filme götürdüm.Daha bu sene sinemeyla tanışan tatlı prenses ilk deneyiminde biraz ürkmüş olsada çabuk adaptasyon sağlamıştı.Sevdiği bir filmde olsa bugün pek mutlu olamadı,neymiş efendim üç boyutlusunu izleyememiş.Malum İstanbul trafiğinde bu kadar yetişebiliyoruz.Üç boyutlu filmin seansını on dakika arayla kaçırmış bulunduk.Çocuklar ,heleki şimdiki nesilin ...

Bu yaz, et yemeklerinin yanına pek sık yaptım .Sebzelerde bahçeden olunca tabii kızartmada olsa asla hayır diyemedik ;)
Öyle uzun uzuna tarif vermeyeceğim ,patlıcanları alaca soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın ve tuzlu suda on beş dakika kadar bekletin.Kabakların kabuklarını ince bir şekilde kazıyıp onları da kuşbaşı şeklinde doğrayın.Biberlerin tohum kısımlarını çıkarıp iyice temizleyin.Sebzeleri iyice süzüp kurulayın ve kızgın yağda kızartın.Soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.Buzdolabında soğuduktan sonra servis edin.





Afiyet olsun.

7 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

offfff.şimdi olsada yesem .bol yoğurtlu harika olur canım.ellerinesağlık.öpüyorum.

Adsız dedi ki...

Kızartmaya hiç hayır diyemiyoruz. Yoğurt soslusuna hele hiç. Ellerinize sağlık.

birsence dedi ki...

ayy bayılırım vallahi..ellerine sağlık canım...

Unknown dedi ki...

Sedam prensesin ilk sinema deneyimi
nin keyifle geçmesine çok sevindim.
Anime filmleri ben bile çok severim
kızartmaya gelince enfes ellerine sağlık öpüyorum.

SULTANLARIN DÜNYASI dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım yazın vazgeçilmezlerimdendir

MUTFAKISTAN dedi ki...

AFIYET OLSUN COK GUZEL OLMUS
YAZIN EN GUZEL YEMEGI
SEVGILER

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

Yogurtlu olan herseye bayilirim :)

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails