24 Ağustos 2011 Çarşamba

Cevizli Kadayıf










Bayramlarda canım annemin mutlaka olmazsa olmaz tatlısıdır tepside kadayıf.Bayram öncesi beraber yapıp yayınlamak istedim :)














Cevizli Kadayıf


Malzemeler ;

. 500 gr.kadayıf
. yarım paket tereyağ(125 gr.)
. 250 gr.iri çekilmiş ceviz içi
. yarım çay bardağı kadar küp küp doğranmış tereyağ


şerbet için ;
. 1 kg.toz şeker
. 5 bardak su
. yarım limon suyu





Yapılışı ;

. Şerbet için gerekli malzemeleri ,limon hariç, bir tencereye koyup kaynatın.Kapatmaya yakın limon suyunuda sıkıp birkaç dakika daha kaynatın ve soğuması için bir kenara alın.

. Tereyağını küçük bir tavada eritip ılıtın. Kadayıfları tezgahın üzerinde iyice elinizle tel tel ayırın.Ayırdıklarınızı ayrı bir tepsiye koyup eritip soğutmuş olduğunuz tereyağını üzerine gezdirin.Tereyağını elinizle heryerine iyice yedirin.Büyükçe bir tepsiyi tereyağ ile iyice yağlayın.Ceviz içlerinden bütün ve düzgün olanları ayırıp tepsinin dibine aralıklı şekilde döşeyin.Kadayıfın yarısını tepsiye iyice bastırarak koyun.Üzerine iri çekilmiş ceviz içini koyup kadayıfın diğer yarısını da iyice bastırarak yerleştirin.Kadayıfı koyduğunuz tepsinin çapından bir numara küçük tepsiyi yerleştirin. (içine girebiliyor olması lazım)iyice bastırark ezin(püf noktası bastırağınız tepsinin içine bir örtü koyun ve üzerine çıkarak iyice çiğneyin ki incecik olabilsin.)Üzerine küp küp olan tereyağını aralıklı olarak koyun ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.Üzeri kızarınca kadayıfı başka bir tepsiye ters çevirerek aktarıyoruz .Cevizler üste gelecek şekilde olucak.( bu işlem biraz zor ve dikkat istiyor.Kadayıfı yaptığınız tepsiden bir numara küçük olan tepsiyi kadayıf tepsisinin içine koyun ve kadayıf tepsisini ters çevirin.Boşalan kadayıf tepsisine dikkatli ve seri bir şekilde kadayıfı aktarın.tekrar kızarana kadar pişirin.)

. Kadayıfın ilk sıcaklığı geçince şerbeti kepçeyle yavaş yavaş gezdirerek dökün.Üzerine dondurma veya kaymakla servis edebilirsiniz.



Afiyet olsun.

9 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Sedacığım anneminde meşhur bayram tatlısıdır kadayıfsız bizim evdede bayram olmaz ellerine sağlık canım afiyetler olsun minişe sevgiler..

LeylaK dedi ki...

zaten ramazan ayında 1-güllaç 2-kadayıf.. süper olmuş ellerine sağlık annenin :9 Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

Unknown dedi ki...

nefis olmuş canım ellerine sağlık..
sevgilerle

MUTFAKISTAN dedi ki...

COK GUZEL GORUNUYOR AFIYET OLSUN
IYI BAYRAMLAR
SEVGILER

Unknown dedi ki...

Bol cevizli nasılda severim.
Nefiss görünüyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Ellerine sağlık Seda...

Unknown dedi ki...

hakkıyla yapıldımı var ya muhteşem bişey bu kadayıf ellerine sağlık canım

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

sedacığım sesini duymak ne güzel..
anneciğine sevgiler,
afiyetle geçsin bayramlarınız..
çok sevgiler canım

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

ellerine saglik canim cok guzel gorunuyor, ben cok severim kadayifi hatta baklavami kadayifmi dense kesinlikli kadayif derim :)

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails