22 Şubat 2013 Cuma
Zeytinezmeli Çörek
Zeytinezmeli Çörek
Malzemeler ;
. 3 -3,5 su bardağı un
. 1 su bardağı ılık süt
. 1 su bardağından iki parmak eksik sıvıyağ
. 1 çorba kaşığı şeker
. 1 tatlı kaşığı tuz
. 1 paket instant maya
. 2 adet yumurta (birinin sarısını ayır,üzerine sürülecek)
Yapılışı ;
. Unu yoğurma kabına koyun .Tuz ,şeker ve kuru mayayı ekleyip iyice karıştırın.Ortasını havuz gibi açıp diğer malzemeleri ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.Gerekirse un ekleyebilirsiniz.Üzeri kapalı ve sıcak bir ortamda hamur iki katına ulaşana kadar mayalandırmaya bırakın.Hamuru dört eşit bezeye bölün.Herbirini unlanmış tezgahta merdane yardımıyla pasta tabağından biraz daha büyükçe açıp içine zeytin ezmesi sürün.Rulo yapıp ek yerlerini ve uç kısımlarını iyice yapıştırın. Ruloları ikişerli olmak üzere birbirine dolayın.Ayırdığınız yumurta sarısını sürüp susam serpin ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.Tepside de yarım saat kadar mayalanması için bekletin.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.
Ertesine güne kaldığında bile tazeliğini koruyor ,çok nefis yumuşacık bir çörek .Gelecek misafirlere birgün önceden hazırlanabilir.Güzel bir haftasonu olması dileğiyle;
Afiyet olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL OLMUŞ
ellerinize sağlık Seda Hanım;
çörekleriniz çok cici görünüyorlar:)
çocuklarda olsa mutfaktan vazgeçemiyoruz değil mi:))
sevgiler..
Denizcim mutfak bir''aşk'' benim için :) vazgeçmek n mümkün :)
ellerine sağlık şahane olmuş
Yorum Gönder