22 Kasım 2017 Çarşamba

Portakallı Cheescake











Portakal mevsiminden merhaba :) Sevenleri çaya kahveye bile koymak istiyordur ,bende her fırsatta yaptıklarımın içine rendeler yada suyunu sıkarım.Eskiden sobalıyken evimiz annem portakal kabuklarını sobanın üzerine koyar oda kokusu olarak bile kullanırdı :) Aramızda kesin bunu bilenler vardır :)


Bu tarif hemen sabah yapıp akşama hatta öğlene sevdiklerinizle yiyebileceğiniz bir cheescake :)Pişirmek yok sadece bol bol çırpmak var :)















Portakallı Cheescake







Malzemeler ;



Tabanı için ;

. 2 paket yulaflı bisküvi

. 125 gr. tereyağ



İç Kreması için ;


. 400 gr.labne peyniri

. 200 gr. toz şeker

. 400 gr. kutu krema

. 1 adet portakal kabuğu rendesi

. 6 adet yaprak jelatin






Yapılışı ;



. Tereyağını eritip ılıtın .Bisküvileri rondoda incecik çekin ve tereyağ ile karıştırın.Kelepçeli kalıba yağlı kağıt serin ve üzerine bisküvili karışımı düzgünce yayın .


. 400gr.kremayı genişçe bir kasede iyice çırpın . Labne ve şekeri ayrı bir kaba alıp limon kabuğu rendesinide ekleyip iyice çırpın.Yaprak jelatinleri soğuk suda yumuşatın .Yumuşamış olan jelatinleri benmari usulu eritin (tencereye su koyun üzerine bir kap yerleştirip bu kabın içinde jelatinleri eritin )Daha sonra oda ısısına gelene kadar bekletin. Labneli karışım ile kremayı bir spatula yardımı ile karıştırın.Oda sıcaklığına gelen jelatinlerin içine bir miktar kremalı karışımdan koyup karıştırın ve sonrasında jelatinin tamamını kremaya yedirin.Buzlukta en az bir saat kadar bekletin sonrasında dolaba koyup erimesini sağlayın ve dikkatlice kelepçeli kalıbı açın.Servis tabağına lın ve üzerine ince dilimlenip şekere bulayıp fırınladığınız portakal dilimleri ile süsleyin .




Afiyet olsun :)
















Hiç yorum yok:

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails