14 Ocak 2010 Perşembe

Keşkül





















Keşkül

Malzemeler ;
  • 3,5 su bardağı süt
  • 1,5 çay bardağına yakın toz şeker
  • 1/2 çay bardağı ince kıyılmış badem
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 35 gr. pirinç unu

Yapılışı ;

  • Süt hariç bütün malzemeleri bir tencerede karıştırın.Sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin ve tencereyi orta ateşe koyun.Muhallebi kıvamına gelene kadar bir çıpma teli yardımıyla sürekli karıştırın.Ocağın altını kapatın ve kaselere boşaltın.Üzerine toz yeşil fıstık ve badem taneleriyle süsleyin.Buzdolabında yaklaşık 1-2 saat kadar bekletin ve soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.

6 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

ellerinize sağlık harika görünüyor keşküll..

orece dedi ki...

hiç denemedim sedacım aldım tarifi deniycem en kısa zamanda ellerine sağlık canım.

Tuğba Agaci dedi ki...

Keşkül'ün daha zor olduğunu sanırdım,ne kadar pratikmiş (: Teşekkürler.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Sedacım ellerine sağlık.Sütlü tatlı bizim evde çok sevilir.Mutlaka deneyeceğim.Sevgiler.Mine

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Soğuk soğuk ne güzel olurdu. Ellerine sağlık canım

sevgiler

Pembe Tatlar dedi ki...

sedacığım ellerine sağlık canım...

foto harika...

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails