Yılbaşı soframdan lezzetli bir tarif.
Bir dilim ekmek üzerine sürülüp yenmesi şiddetle tavsiye edilir :) Misafirlerim gerçekten de çok lezzetli bulmuşlardı,tarifin asıl sahibi annem.Senelerdir hep bu şekilde yapar.
Haydari
Malzemeler;
- 2 ,5 çorba kaşığı susam
- 1/2 çorba kaşığı tereyağ
- 5 -6 kaşık süzme yoğurt
- Bir tutam dereotu
- yeteri kadar tuz
Yapılışı ;
- Küçük bir tavada tereyağını eritin.Eriyen yağın içine susamları ekleyip susamlar pembeleşene kadar kavurun.Ocağın altını kapatıp bir iki dakika soğuması için bir kenarda bekletin.
- Yoğurdu derin bir kasenin içine koyun.İnce ince kıyılmış dereotu,tuz ve tereyağlı susamı ekleyip bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın.Kayık tabağına alıp dereotu ile süsleyin.
Afiyet olsun.
3 yorum:
yılbaşı da dahil bizim sofralarımızın baştacıdır haydari.ellerine saglık.
SEDACIM ELLERİNE SAGLIK
AFİYET OLSUN..
SEVGİLER
llerine sağlık canım...
Yorum Gönder