Sayfalar

14 Ocak 2010 Perşembe

Keşkül





















Keşkül

Malzemeler ;
  • 3,5 su bardağı süt
  • 1,5 çay bardağına yakın toz şeker
  • 1/2 çay bardağı ince kıyılmış badem
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 35 gr. pirinç unu

Yapılışı ;

  • Süt hariç bütün malzemeleri bir tencerede karıştırın.Sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin ve tencereyi orta ateşe koyun.Muhallebi kıvamına gelene kadar bir çıpma teli yardımıyla sürekli karıştırın.Ocağın altını kapatın ve kaselere boşaltın.Üzerine toz yeşil fıstık ve badem taneleriyle süsleyin.Buzdolabında yaklaşık 1-2 saat kadar bekletin ve soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. ellerinize sağlık harika görünüyor keşküll..

    YanıtlaSil
  2. hiç denemedim sedacım aldım tarifi deniycem en kısa zamanda ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  3. Keşkül'ün daha zor olduğunu sanırdım,ne kadar pratikmiş (: Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Sedacım ellerine sağlık.Sütlü tatlı bizim evde çok sevilir.Mutlaka deneyeceğim.Sevgiler.Mine

    YanıtlaSil
  5. Soğuk soğuk ne güzel olurdu. Ellerine sağlık canım

    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. sedacığım ellerine sağlık canım...

    foto harika...

    YanıtlaSil