15 Ekim 2009 Perşembe

MONGOLIAN BARBEQE

Dün öğleden sonrasını sevgillimle sinemada ve dışarda yemek yiyerek geçirdim.Ara sıra böyle şeyler yapmak iyi oluyor ,başbaşa kalabiliyorsunuz.Yoksa miniş bize hiç imkan tanımıyor.Dün iyi geldi.Önce yemek sonra sinema...
Yemek için, uzun zamandır gitmek istediğim bir restoran vardı.Moğol Barbeküsü yapıyorlar. Yüz yıllar önce Moğollar et ve sebzeleri kılıçları ile dilimler ve bunuda kalkanların üzerinde ,harlı ateşte pişirirlermiş.Bu işlemi biraz daha günümüze uyarlayarak işletme şöyle yapmış; etler ,sebzeler ve soslar bir barın üzerinde sizi bekliyor.Siz tercihinizi yapıyorsunuz ve şefe kendiniz teslim ediyorsunuz Buarada ızgarada nasıl piştiğini izleyebilirsiniz.Gittiğimiz yerin bir özelliği daha var Güney Asya yemeklerinden de tatabilirsiniz.


Çok eğlendiğimi söyleyebilirim.Masaya oturduk ve görevli garson yanımıza geldi,menüyü verdi .Biz Moğol Barbeküsü için ve bu ilk gelişimiz olduğunu belirtince menüleri topladı ve masaya 2 kase ve içinde uzun bayraklı kürdanla geldi.Kürdanın bayrak kısmına ismini yazıyorsun ve yiyeceklerin bulunduğu barın başına geçiyorsun.Etini (balık, karides,kuzu ve dana eti olmak üzere çeşitlendirmişler) ,yanında pişmesini istediğin sebzeleri ,hangi soslarla harmanlanmasını istiyorsan kasene dolduruyorsun.Benim tıkandığım nokta soslar konusu olduki dayanamayıp garsonlardan yardım istedim .Soslar tehlikelidir çünkü hangisiyle iyi gittiğini bilmek lazım.Çeşit çok olunca da kafalar karışıyor doğal olarak.Garsonlar yardımcı oluyorlar ilk denemede kötü bir tatla karşı karşı kalmak istemezdim açıkcası.Daha sonra seçmiş olduğunuz sos ve yemek kasesesini hemen yan tafata duran ızgara başındaki şefe teslim ediyorsunuz.Büyük bir keyifle başında durup izleyebilir yada oturabilirsiniz.Gelen lezzet gerçekten güzeldi.Etler pamuk gibi olmuştu.Sebzeler ve soslarda ayrı bir aroma kazandırmıştı.

Herkese tavsiye ediyorum.:))




Sos Barı






Et ve sebze barı

Hiç yorum yok:

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails