Yazdan kalma bu güzel havaları yaşarken bu hafta sonunu bahçede geçirelim dedik ve babaannemizin o güzel bahçesine konuk olduk .Çok keyifli bir pazar günü oldu.Babaanne dede ve halayla başlayan daha sonra teyzelerle son bulan güzel mi güzel bir hafta sonu oldu miniş için.Belliki herkesi çok özlemiş.Göstermediği numarası kalmadı ,bütün hünerlerini sergiledi herkese.İlginin doruk noktasındaydı yine bugün.Yine o çok lezzetli el açması böreğini yapmıştı babaannemiz.Bizimde sofrasına ufak bir katkımız oldu ve minişle yaptığımız kısırımızı götürdük :)
Babaannemizin el açması kıymalı böreği
Halamızın vanilyalı keki
Babaannemizin dışı çikolatalı içi meyvalı pastası
Kısır
Malzemeler ;
- 2 su bardağı ince bulgur
- yarım demet maydanoz
- yarım demet taze nane
- 6-7 adet taze soğan
- 3 adet salatalık
- 2 çorba kaşığı salça (yarısını biber salçası olarak kullandım)
- 6 çorba kaşığı nar ekşisi
- 1 adet limon suyu
- 5 ad.kıvırcık yaprağı
- 1,5 çorba kaşığı sıvı yağ
- tuz ,karabiber
Yapılışı ;
- İnce bulguru bir kaba alın, üzerine çıkacak kadar kaynamış su ekleyin ve kapağını kapatın.Bulgurun şişmesini ve suyunu çekmesini bekleyin .
- Maydanoz,nane,kıvırcık yapraklarını ve taze soğanları ince ince kıyın.Salatalıkların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Doğradığınız malzemeleri bulgurun içine ekleyin.
- Salça,nar ekşisi ,limon suyu,yağını, tuzunu ve karabiberini ekleyin .İyice karıştırın
- Salata kasesini marul yapraklarıyla süsleyin ve içine kısırı yerleştirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder