23 Ekim 2018 Salı

Sütlaç





















Enn tatlısından merhaba :) Sütlaç...Küçükken annem yaparken başında beklediğim tatlı.Nasıl güzel süt kokar her bir köşe . Tarçının anlam bulduğu tatlılardan biri bence .Geçelim tarife..















Sütlaç





Malzemeler ;

. 2 litre süt

. 2 çay bardağı pirinç

. 3,5 çay bardağı toz şeker (burada serbestsiniz azaltıp arttırabilirsiniz)

. minicik tuz

. vanilya

. üzeri için tarçın






Yapılışı ;




. Sütü tencereye koyup ısıtın .Yıkanmış pirinci tencereye alıp minik tuz ile birlikte tel çırpıcı ile arada karıştırarak pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Yumuşayan pirinçlere şekeride ekleyip iyice özdeşleşmelerini sağlayın.Ocaktan almaya yakın vanilyasını ekleyin ve karıştırın. Kaselere paylaştırıp oda sıcaklığında soğutun.Tarçınla süsleyip buzdolabında soğutun .


Ne çok sulu ne çok koyu kıvamda olmamalı .Pirinçler soğuyuncada sütü çekecektir,bu yüzden çok fazla lapa olmadan ocaktan almak gerekir.


pirinç ölçüsünü şöyle ayarlıyorum her bir litreye 1 çay bardağı yeterli geliyor .



Afiyet olsun .




Hiç yorum yok:

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails