Sevgili Tijen'cimin derginin Aralık sayısı için hazırlamış olduğu bu minik bonbonların tarifi hep gözüme çarpıyor fakat bir türlü yapmak için zaman ayıramıyordum.İşte bugün'' o ''gün.Minişin olmadığı bir mutfak hiç çekilmedi ama bunlara bayıldı adeta.''Hooop hooop'' diyerek indirdi hemen birkaç tane midesine .Eti'nin bir reklam kuşağı vardı ''Eti Bumbada ''diye bende onlara benzettim lezzet konusunda.Herkese iyi bir hafta sonu tatili diliyorum.
Hindistan Cevizli Minik Bonbonlar
Malzemeler ;
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 40 gr.tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı krema
- 1/2 su bradağı pudra şekeri
- 80 -90 gr.bitter çikolata
Yapılışı ;
- Bitter çikolata hariç tüm malzemeleri bir kapta iyice yoğurun.Hamurdan minik parçalar koparıp diktörtgen şeklini verin ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsinin üzerine yerleştirin.Yarım saat kadar buzdolabında bekletin.
- Bu sırada çikolatayı benmari usulü eritin.Buzdolabından çıkardığınız hindistancevizli dikdörtgenleri çikolata sosuna bulayıp yağlı kağıdın üzerine aralıklı yerleştirin.Üzerlerine hindistan cevizi serpip yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
9 yorum:
harika bir şey bu bayıldımm ellerinize sağlıkkkk
Göksu çok şanslı (: Bunlar harika!
hımm sedacım nefis gercekten iştah acıcı olmuş ellerine saglık fıstıgım..
Ellerıne sağlık inan kı ilk bakdıgımda hazır bir ürün tanıtıyorsun sandım megersen el emeğinle yapmışsın..Eellerıne sağlık..
Sevgilerle..
Hindistan cevizine bayılırım.Sedacım ellerine sağlık.Mine
Çok güzelmiş ya, ben de deneyeceğim inşaALlah...
Ellerine sağlık, hemen kaydedeyim...
Canım ne güzel yapmışsın. Afiyet bal şeker olsun.
Beğenmenize çok sevindim.
Ellerine sağlık
sevgilerimle
Sevgili Seda,
Bende bu tarifi dergide görmüş, yapmak için bitter çikolataları almıştım ama kızım benden hızlı çıktı ve tarifi yapmaya fırsat bulamadan çikolataları yedi : )
Ama vazgeçmiş değilim, tarifi mutlaka deneyeceğim.
Ellerine sağlık, nefis görünüyorlar.
AŞIK OLMAK GİBİ BİRŞEY BU GÖRÜNTÜYE BAKMAK ELİNE SAĞLIK
Yorum Gönder