Sayfalar

5 Ocak 2010 Salı

Haydari



Yılbaşı soframdan lezzetli bir tarif.
Bir dilim ekmek üzerine sürülüp yenmesi şiddetle tavsiye edilir :) Misafirlerim gerçekten de çok lezzetli bulmuşlardı,tarifin asıl sahibi annem.Senelerdir hep bu şekilde yapar.










Haydari

Malzemeler;
  • 2 ,5 çorba kaşığı susam
  • 1/2 çorba kaşığı tereyağ
  • 5 -6 kaşık süzme yoğurt
  • Bir tutam dereotu
  • yeteri kadar tuz

Yapılışı ;

  • Küçük bir tavada tereyağını eritin.Eriyen yağın içine susamları ekleyip susamlar pembeleşene kadar kavurun.Ocağın altını kapatıp bir iki dakika soğuması için bir kenarda bekletin.
  • Yoğurdu derin bir kasenin içine koyun.İnce ince kıyılmış dereotu,tuz ve tereyağlı susamı ekleyip bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın.Kayık tabağına alıp dereotu ile süsleyin.

Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. yılbaşı da dahil bizim sofralarımızın baştacıdır haydari.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. SEDACIM ELLERİNE SAGLIK
    AFİYET OLSUN..
    SEVGİLER

    YanıtlaSil