17 Kasım 2009 Salı

Tarçınlı Kurabiye













Akşam vakti kurabiye çekti canımız.Ama öyle her zamankilerden değil ,değişik bişey olsun dedik.Bende bloglarda aramaya başladım .İlginç bir tat bırakan, ağızda kum gibi dağılan ,mis gibi tarçın kokan bir kurabiye tarifi buldum .Tarifin orjinali sevgili http://www.ufukmutfakta.blogspot.com/ ait.

Tarçınlı Kurabiye

Malzemeler ;
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 250 gr.yumuşak margarin (oda ısısında)
  • 1 paket Dr.Oetker kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • minicik tuz
  • 2 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yarım su bardağından biraz az tarçın
  • 2 çorba kaşığı toz şeker

Yapılışı ;

  • Hamur malzemelerinin hepsini bir kapta karıştırıp iyice yoğurun.Ele yapışmayan bir hamur olacak. Hamurdan parçalar koparıp mutfak tezgahının üzerinde 2 cm.çapında rulolar yapıp baklava şeklinde minik minik kesin.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirin.
  • Bir kaba üzeri için gerekli olan malzemeleri koyup iyice karıştırın.
  • Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri üzeri için hazırladığınız tarçınlı şekerli karışıma bulayıp servis tabağına alın.İyice soğutup servis yapın.

Afiyet olsun.












1 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Seda'cığım,bu kurabiyenin tadını çok iyi bilirim..Bir başladınmıydı arkası gelmez..Aman dikkat et tatlım..Senin ve Ufuk'cuğumun ellerine sağlık..Buradan her ikinize de sevgi ve selamlarımı gönderiyorum..

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails