26 Kasım 2009 Perşembe

İYİ BAYRAMLAR Ve Portakallı Yer Elması













Herkesin Kurban Bayramını kutlar ,sağlıklı ,mutlu ,huzur ve sevgi dolu bayramlar dilerim...


Portakallı Yer Elması


Malzemeler ;



  • 1 kg.yer elması
  • 2 adet havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 büyük patates
  • 2 adet portakal suyu (sıkmalık)
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ(1 çorba kaşığı zeytinyağ kullandım)
  • birkaç dal dereotu

Yapılışı ;

  • Yer elmalarının kabuklarını soyup limonlu suda bekletin.
  • Soğanı yemeklik dorayıp bir tencerede sıvıyağ ile birlikte kavurun.Sarımsağıda ince ince doğrayıp ekleyin.
  • Havuçların kabuklarını soyduktan sonra verev doğrayıp tencereye ekleyin ve soğanlarla birlikte kavurun.
  • Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve tencereye koyup kavurun.
  • Patatesi iri küpler halinde doğrayıp yer elmasının içinde bulunduğu limonlu suya atın.Bu arada portakalların suyunu sıkıp hazırlayın.Yer elmalarını ve patatesleri süzüp tencereye koyun ve diğer malzemelerle birlikte biraz kavrulmasını sağlayın.Kavrulan sebzelerin üzerine portakal suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.
  • Pişen yer elmalarını soğuyunca bir borcama alıp üzerine ince kıyılmış dereotu serpin ve soğuk servis edin.

Afiyet olsun.


2 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir bayram geçirmeniz dileğiyle...

İYİ BAYRAMLAR:)))

Adsız dedi ki...

Kurban bayramin kutlu olsun canim, tüm sevdiklerinle birlikte daha nice güzel bayramlara insallah.

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails