29 Ağustos 2014 Cuma

Ağlayan Pasta











Kocaman bir merhaba hepinize :) Havalar ufaktan değişmeye başladı.Eylül gelişini hissettiriyor şu günlerde.Bizimde yazlıkla vedalaşma vaktimiz geliyor .Maratonumuz başlayacak çok yakında okul ,iş ,dersler koşturmalar ,kışın zorlukları ..Kalan şu birkaç günüde enerji alarak depolamak yeni sezona bol enerjik başlamak istiyorum.Daha önce vermiş olduğum bir tarif ancak tekrar paylaşmak istedim yeni fotoğrafıyla.Herkese iyi hafta sonları :)















Ağlayan Pasta






Malzemeler ;

. 4 adet yumurta
. 1 su bardağı toz şeker
. 1 Türk kahve fincanı süt
. 1 su bardağı un
. 4 çorba kaşığı kakao
. 1 paket vanilya
. 1 paket kabartma tozu

ıslatmak için ;
. 2 su bardağı soğuk süt

üzeri için ;
. toz krem şanti
. 1 su bardağı soğuk süt

çikolata sosu için ;

. 2 çay bardağı süt
. 1 çay bardağı toz şeker
. 1 çorba kaşığı(tepeleme ) kakao
. 1 tatlı kaşığı nişasta
. 1 paket çikolata


Yapılışı ;

. Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.Süt ,kakao vanilya ,un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.Yağlanmış kare veya dikdörtgen bir kaba hamuru boşaltın.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.Pişen keki fırından çıkarıp ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.2 su bardağı olan sütü kekin her yerini ıslatarak gezdirin.İyice soğutun.Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile hazırlayın ve iyice soğumuş olan kekin üzerine sürün.2-3 saat kadar buzdolabında bekletin.Bu arada çikolata sosunu hazırlayın ve soğutun.Arada bir sosu kaymak tutmaması için karıştırın.Tepside dilimleyin ve servis tabağına alın.Üzerine çikolata sosunu gezdirin .



Afiyet olsun.




1 yorum:

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Ağlayan pasta bir nasip olmadi yapmak. Cok güzel gorunuyor ellerine sağlik

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails