22 Şubat 2010 Pazartesi

Fındıklı ve Havuçlu Kek






Baba -kız görmüş olduğunuz bir bardak taze sıkılmış portakal suyuyla birlikte bu kekin yarısını sıcağı sıcağına bitirdiler.Mutfaktan taşan mis kokular eve yayıldıkça bizimkilerin sabırsızlanmalarıda arttı ve malesef keki sıcak sıcak kalıptan çıkarmak zorunda kaldım.Neyseki bir bozulma falan olmadı ama kek bizimle yaşam süresi olarak yirmidört saat bile geçiremedi :)





Fındıklı ve Havuçlu Kek

Malzemeler ;
  • 4 adet yumurta
  • 3 adet orta boy havuç
  • 2 su bardağına yakın toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağına yakın kekun
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil (silme)
  • 1 su bardağı fındık

Yapılışı ;

  • Oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle birlikte yaklaşık 4-5 dakika kadar çırpın.Sıvı yağ ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.Tarçın ve zencefili ekleyin.Kabukları soyulmuş ve rendelenmiş havuçları da ekleyip mikserin düşük kademesinde çırpın.
  • Fındıkları havanda irice dövün .Kek hamuruna fındıkları ve elenmiş kekunu ilave edip bir iki kere karıştırın.Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45-50 dakika kadar pişirin.(herzaman olduğu gibi kürdan kontrolü yapmanızı tavsiye ediyorum .)

Afiyet olsun.

8 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Minişe afiyet bal şeker olsun.Ellerine sağlık.Sevgiler.Mine

Pembe Tatlar dedi ki...

Sedacığım ellerine sağlık canım.....

Harika gözüküyor...

Unknown dedi ki...

Ellerinize saglik.... Sizi tanidigima sevindim... Sevgilerimle,

Tuğba Agaci dedi ki...

Bu havuçlu keklerin insanı içine çeken bir büyüsü oluyor galiba (: Neyse ki resmini çekebilmişsin yenmeden (: Ellerine sağlık.

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Baba kız çok doğru yapmışlar:)))
Ellerine sağlık canım
sevgiler

Saglıklımutfak dedi ki...

Merhaba kek süper. bloguma ve mutfağıma hoş geldiniz. Bu arada Göksu ya bayıldım Allah nazarlardan saklasın . sevgiler

kalpkurabiye dedi ki...

harika görünüyor ellerinize sağlık seda hanımm meyve suyu ile müthiş :))

Saglıklımutfak dedi ki...

Sedacım yorumun için teşekkür ederim hemen burada sana bir açıklama getireyim. Şuan dünyada kullanılan 2 tip silikon var.Biri camın ham maddesi sıvı olan diğeri kimyasallarla karışıtırılarak elde edilen katı silikon. Sıvı silikon %100 doğal çekinmeden kullanabilirsin . Softbowl ve tupperver gibi markalar bunu kullanmaktalar. Katı olan ise oldukça zararlı ve piyasada 3,5 Tl ye bulabileceğin markasız olanlar. Şuan teflon dediğimiz malzeme bile Türkiye de doğal değil. çünkü gerçek teflonla yapılan ürünler oldukça pahalı. sevgiler canım . yorumun içinde teşekkürler.

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails