22 Ocak 2017 Pazar
Yumurtalı Ekmek
Pazar kahvaltısının keyfini başka hiçbir gün hissedemem.Aramıza(kahvaltıyla) randevu girmeyen tek gün pazarda ondan :) Uzun ve keyifle yapılan ,acelesi olmayan ,herkesin sofrada olduğu ,en mutlusundan bir sabah gibisi yok tabiki.İşte tamda bu yüzden belki de herkesin pazar kahvaltısından beklentisi en üst düzeyde oluyor.Herşeyden minik minik yapmaya çalışıyorum.Bu haftanın yıldızlarından bitanesiydi yine yumurtalı ekmek ...Yanına bal kaymak reçel veya meyve sosları çok yakışıyor.Resimdeki karamelize edilmiş elma küpleri ,enfes yakışıyor şimdiden söyliyeyim :)
Yumurtalı Ekmek
. tost ekmeği (7-8 adet siz ne kadar istiyorsanız ona göre ayarlayın ölçüyü)
. 2 adet yumurta
. 1 su bardağı süt
. minicik tuz
. 1 tatlı kaşığı tereyağ ve sıvı yağ
Yapılışı ;
. Tost ekmeklerini üçgen şeklinde ikiye kesin . Yumurta ve sütü çırpma kabına koyup tel çırpıcıyla çırpın ve minicik tuz ekleyin .Tavayı orta ateşte iyice ısıtın ve tereyağını koyup eritin .Tereyağının yanmaması için az biraz sıvı yağ ekleyin.Ekmekleri sütlü yumurtanın içine her tarafı gelecek şekilde batırın ve tavaya alarak ekmekleri arkalı önlü pişirin.Altın sarısı olunca alabilirsiniz. Eğer ekmeğiniz fazla ise yumurta ve süt oranınını arttırabilirsiniz. 6-7 dilim ekmek için yeterli oluyor . Çok soğutmadan çeşitli reçel veya meyve soslarıyla tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder