20 Eylül 2016 Salı

Mekik













Harika bir bayram tatili ve arkasına okulların açılması koşturmanın ardı arkası kesilmiyor...Çocukların okula başlamasıyla tüm hayat daha bir düzene oturuyor sanki , tek ben böyle düşünmüyorum sanırım:)
Geçelim harika bir mekik tarifine ,çayınızı kahvenizi alın ve bu tarifi not edin :)




Mekik




Malzemeler ;


. 4 adet yumurta akı
. 100 gr.un. tereyağı (eritilmiş ve ılınmis )
. 150 gr.pudra şeker
. 65 gr.toz badem
. 50 gr.un
. 1 vanilya
. Yeteri kadar vişne



Yapılışı;


. Önce tereyağını eritip bir kenarda ılıtın. Yumurta aklarını tel çırpıcıyla biraz köpürtün.Ilinmis tereyağı ekleyin .Un, pudra şekerini vanilyayi eleyip ekleyin .Toz bademimi ekleyip karıştırın. Mekik kalıplarına veya minik kağıt kalıplara doldurun.Ortalarına suyu iyice alınmış vişne tanesi koyup önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.




Afiyet olsun ..


Hiç yorum yok:

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails