18 Şubat 2015 Çarşamba
Vişne Likörü
Bembeyaz ,karlar altında kalan birgünden kocaman merhaba .İstanbulun kar yağmış halini daha çok seviyorum,çünkü tüm yapısal,çevresel kirliliğini örtüyor şehrin.Beyaz rengin kendisi öyle değilmidir zaten ? Saflık ,duruluk...
Yazın özenle hazırlamış olduğum vişne likörümü böyle günlerde kahvemin yanına eşlik etmesini daha bir seviyorum.Tadı ,kokusu gereği daha bir ısıtıyor içimi.Hatırlarım küçükken bayramlarda gelen misafirlere evde yapılan likörlerden ikram edilirdi.Kahve yanına vazgeçilmez ikramlarımızdır ,çikolata,lokum ve likör...
Önümüz yaz, eğer sizde yapmak ister ve sevdiklerinize ikram veya giderken hediye götürmek isterseniz bu tarifimi kaçırmayın :)
Vişne Likörü
Malzemeler ;
. 2 kilo vişne
. 1 kilo toz şeker
. 7-8 adet karanfil
. 4-5 adet çubuk tarçın
. 4-5 adet kakule
. yeterli miktarda votka
Yapılışı ;
. Ezilmemiş zarar görmemiş en güzel vişneleri pazardan temin ettikten sonra iyice yıkıyoruz.Sularının süzülmesi için süzgece alın.
. Sap kısımlarını ayıklayın .
. Temiz steril edilmiş büyük bir kavanoza (turşu kavanozu gibi) bir sıra vişneleri dizin ve üzerine bir sıra toz şeker serpin .Vişneler ve toz şeker bitene kadar işleme bu şeklide devam edin.
. Baharatları aralara serpiştirin.
. Kavanoz kapağını sıkıca kapatın.
. Karanlık güneş görmeyen ve serin olan bir yerde muhafaza edin.
. Arada bir (5-6 günde )kavanozu sağa sola sallayıp şekerin karışarak erimesine yardımcı olun.
. Her defasında kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
. Bu şekilde 2 aya kadar saklayın.
. Sürenin sonunda kavanozu açıp vişnelerin suyunu ince tel bir süzgeçten geçirerek büyükçe bir sürahiye boşaltın.
. Burada dilerseniz votka ekleyip likörü alkollü hale getirebilir veya hiç eklemez bu şekilde de saklayabilirsiniz.
. 1,5 çay bardağı votkayı vişne likörüne katarak karıştırın eğer alkol oranını daha arttırmak isterseniz votkadan istediğiniz oranda ekleyebilirsiniz.
. Likörü koyacağınız cam bir şişenin ağız kısmına ince temiz (tülbentlik bez) bir bez koyarak tekrar süzün .
. Likör şişenizde ağzı kapalı olarak vişne likörünüzü evinizin direk güneş ışığı almayan en güzel yerinde saklayabilirsiniz.
Bazı notlar;
. Baharatların seçimi ve miktarı burada size kalmış.Sevmediğiniz bir baharat varsa eklemeyebilirsiniz yada daha fazla aromasını hissetmek istediğiniz baharatında ölçüsünü arttırabilirsiniz.
. Ben bekletme süresini iki aydan biraz daha uzun tuttum.Durdukça tadı daha da güzelleştiğinden biraz daha bekletmek istedim.
. Vişneleri koyduğunuz kavanozu iyice kaynatıp yüksek dereceli fırında da kurutarak sterilize edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Bayılırım 😊 ellerine sağlık. Anlatım da bir harika.
Tarif için teşekkürler.. Ben de bu kış nar likörü yaptım..
Dondurucuda vişnem var denesemmi ki??? Çok güzel olduğuna eminim..
Saadet Hanım dondurucudaki vişneleri kullanmamanızı öneririm likör için.Taze olmaları şart ,şekerle suları birbirine karıştıklarından meyvelerin taze olmaları gerekiyor.
Çoktandır yapmayı düşünüyordum. Süper kolaylık deneyeceğim. Ellerinize sağlık
Yorum Gönder