Sayfalar

28 Şubat 2010 Pazar

Ispanaklı Peynirli Börek






Doktorun tavsiyelerinin çoğuna uysamda ''ayakta fazla kalmayın ''kısmına pek uyamıyorum.Cuma gününden aldığım ıspanaklar buzdolabında börek yapılmak için bana bakarlarken, onları çürümeye nasıl terk edebilirdim dimi ?Canım acısada sonucuna değdi akşam güzel mi güzel bir tepsi börek yedik .




Ispanaklı Peynirli Börek

Malzemeler ;
  • 4 adet yufka
  • 1/2 kg.ıspanak
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 adet büyük soğan
  • 1,5 tatlı kaşığı salça
  • karabiber ,tuz
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ

Harç için ;

  • 10 çorba kaşığı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı (sarısını ayır üzerine sürülecek )

Üzerine ;

  • çörek otu,
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 adet yumurta sarısı

Yapılışı ;

  • Ispanakları yıkayıp doğradıktan sonra genişçe bir tencereye koyup altı kısık olacak şekilde suyunu salıp çekene kadar pişirin.Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ,2 yemek kaşığı sıvıyağı ekleyip birlikte kavurun.Salçayı ve baharatlarını da ekleyip biraz kavurduktan sonra altını kapatın.Bir kenera soğumaya bırakın.Soğuyan ıspanakların üzerine rendelenmiş beyaz peyniri ekleyin ve karıştırın.
  • Bu arada yufkaların aralarına sürmek için olan harcı hazırlayın.Derin bir kaseye yumurta akı,yoğurt ve sıvı yağı ekleyip iyice karıştırın.
  • Fırın tepsinizi yağlayın.Birinci yufkayı yanlardan taşacak şekilde serin.Üzerine yoğurtlu harçtan sürün.İkinci yufkayı parçalara ayırarak tepsiye döşeyin.Yufkaların aralarına yoğurtlu harçtan sürmeyi ihmal etmeyin.İkinci yufkayı bitirince iç harcın tamamını yayın.Ve diğer yufkaları da aynı şekilde tepsiye döşeyin.
  • Yufkalar bitince tepsinin yanlarından sarkan yufka kenarlarını tepsinin üzerine doğru kapatın ve kalan harcın tamamını yayın.
  • Yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürün.Çörek otu ve bir tatlı kaşığı tereyağını tepsinin üzerine paylaştırın.
  • 200 derecelik fırında altı ve üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.

27 Şubat 2010 Cumartesi

Pankek










Hafta sonu kahvaltılarımıza daha bir özen göstererek, daha bir çeşit yaparak sunarım.Bu yağmurlu cumartesi sabahında çok heyecanlı olduğumdan uyku tutmadı sabah erkenden kalktım ve bu mis gibi kokan pankekleri hazırladım vaktim o kadar fazlaydıki bir sürü de fotoğraf çektim.Heyecanlı olmama gelirsek de ufak bir operasyon geçirdim.Bileğimde ne idi belirsiz ufacık bir şey çıkınca doktora gittim ve bugün minik bir operasyonla aldılar ve nur topu gibi 3-4 tane dikişim oldu.Şimdi biraz acım ve ağrım var .Bu da geçecek inşallah,sadece pataloji sonucu beni meraklandırıyor.Umarım birşey yoktur .
Gelelim pankek tarifine ,çocukların pek bir hoşuna gidiyor, bir de Tchibo ' dan aldığım sahanda yumurta yapmak için kullandığım kalıplarla şekillendirdim.Tahmin edersiniz ki böylesi pek hoşlanırına gidiyor.
Bu ölçüleri kalabalıkken kullanıyorum ,biz bize, yani iki buçuk kişilik yapacaksam eğer ,yarısını kullanıyorum.Afiyet bal şeker olsun şimdiden,herkese iyi hafta sonları.

Pankek

Malzemeler ;
  • 2 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta
  • 60 gr.Becel (oda ısısında)
  • 1,5 su bardağı süt
  • bir tutam tuz

Yapılışı ;

  • Tüm malzemeleri çukur bir kapta çırpma teliyle iyice karıştırın.Küçük teflon bir tavaya fındık kadar yağ koyup kızdırın ve hamurdan küçük bir kepçe yardımıyla alın ve tavaya dökün.Önlü arkalı pişirin.Tavaya ,her hamur koyuşunuzda fındık kadar yağ eklemeyi ihmal etmeyin.
  • Pankekler soğuyunca üzerine kaymak,istediğiniz meyveleri(en çok ananas,muz ,kivi ve çilek yakışıyor) bal sürüp diğer pankeki üzerine kapatıyoruz ve pankek sandviçleri elde diyoruz. Ya da hiç birşey sürmeden ,üzerlerine koymadan da çok lezzetli oluyorlar

Afiyet olsun.

26 Şubat 2010 Cuma

Soslu Tavuk Kanatları





Minişin bu tavuk kanatlarını bir yemesi vardı ki görülmeye değer.Elleriyle kanatları tutmuş ''annecim hepsini ben bitiricem ,önce ben bitiricem'' demesi bizi kahkahalara boğdu.Yemeğin bitiminde banyo yaptırmak zorunda kaldım prensesime :))










Soslu Tavuk Kanatları

Malzemeler ;
  • 1 kg.tavuk kanadı
  • 1/4 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı biber salçası
  • yeterli miktarda tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon

Yapılışı ;

  • Genişçe bir kaba soğanı ve sarımsağı rendenin ince yeriyle rendeleyin.Salçayı ,sıvıyağı ve baharatları ekleyip bir kaşık yardmıyla karıştırın.
  • Tavukları bu sosta 1-1,5 saat kadar buzdolabında bekletin.Izgarada arkalı önlü iyice kızarana kadar pişirin.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanozla süsleyin.

Afiyet olsun.

25 Şubat 2010 Perşembe

Kuru Meyvalı Biscotti






Oldum olası kıyır kıyır ,gevrek olan lezzetlerden hoşlanmışımdır.Pilavın dibi,ekmeğin en köşesi,böreğin kenarı ...Annem hatta ''düğününde kar yağacak senin'' derdi .Neyseki öyle birşey olmadı ama ben bu lezzetlerden vazgeçemedim doğrusu.Fakat eşim benim gibi değil ,tam aksine ona hertürlü yiyeceğin en yumuşak tarafı özenle seçilmiş olacak.Ekmeğin kabuğunu ben yerim içini o, pizzanın kenarlarını ben ,kalan iç kısmını o .Bu böyle süreer gideer.Ama bu seferki başka oldu.Fotoğrafı çekerken yanımdaydı ve ''onlar da n ?''diye sordu .''Hiiiç sana göre değil ,yarın anneme götürücem ve çok şaşıracak bir okadar da bayılacak ''dedim ve ben fotolarımı çektim.Hiç olmazsa puan vermek için bir tadına bakmasını önerdim ve tabağımı bir daha geri alamadım.Tam not almıştım,kıyır kıyır olmasına rağmen çok çok beğendi.Divan pastanesinin biscottilerine bayılırdım önceleri artık kendiminkilere :)) Çayın yanına şiddetle tavsiye edilir:)

Kuru Meyvalı Biscotti

Malzemeler ;
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 ,5 su bardağı un
  • 1 kase iri fındık kırığı
  • 1 su bardağına yakın kuru meyva
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı ;

  • Yumurtayı toz şekerle iyice 5-6 dakika kadar çırpın.Sıvıyağ ve vanilyayı ekleyip 2-3 dakika kadar daha çırpın.Fındık kırığı ,kuru meyva ve limon kabuğu rendesini ekleyin.Elenmiş un ve kabartma tozunu da ekleyip özlü ,ele yapışmayan bir hamur yapın.Un gerekli olursa bir miktar daha eklenebilir .(hamur çok sert olmayacak)
  • Hamuru dört eşit parçaya bölün ve herbir hamurun yüksekliği 2'cm ve uzunluğu da 15 -16 cm olacak şekilde dikörtgenler açın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkarın ve hemen 1 cm'lik incelikte dilimler elde edin(ne kadar ince olursalar okadar iyi)Fırın tepsisine yerleştirin ve 12-15 dakika kadar daha pişirin.
  • Pişen biscottileri tel ızgara üzerinde soğutun.

Afiyet olsun.

Portakallı İrmik Helvası












Kandiliniz mübarek olsun ,hayırlı kandiller dilerim .









Portakallı İrmik Helvası

Malzemeler ;
  • 500 gr.irmik
  • 350 gr.tereyağ(150 gr.Becel zeytinyağlı kullandım)
  • 1 paket dolmalık fıstık
  • 4 su bardağı süt
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi

Yapılışı ;

  • Süt ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın.
  • Tereyağını tencereye koyup eritin ve fıstıklar pembeleşene kadar kavurun.İrmiği ekleyip rengi dönene kadar iyice kavurun.Sıcak olan şekerli sütü devamlı karıştırarak irmiğe ilave edin ve portakal kabuğu rendesini ilave edin.Tencerenin kapağını kapatın ve 1-2 dakika sonra da ocağın altını kapatın ve arasıra karıştırarak (çok sık kapağı açmayın) helvayı kendi buharında demlenmeye bırakın.
  • Soğuyunca servis yapın.

Afiyet olsun.

23 Şubat 2010 Salı

Sebzeli Kuzu Gerdan Haşlama




















Bu tarifi sevgili www.birseninmutfagi.com arkadaşımızın '' Davet Yemekleri '' etkinliğine
gönderiyorum.Bu güzel etkinliğinde kendisine başarılar diliyorum.

Sebzeli Kuzu Gerdan Haşlama

Malzemeler ;
  • 4 adet kuzu gerdan
  • 2 adet orta boy kereviz
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 1/2 tatlı kaşığı kimyon
  • tuz
  • 1-2 adet defne yaprağı

Yapılışı ;

  • Kuzu gerdanları iyice yıkadıktan sonra tenceye defne yaprağıyla beraber koyup üzerine haşlamak için yeterli miktarda su ekleyin ve biraz diri olacak şekilde haşlayın.
  • Havuç ,patatas ve kerevizlerin kabuklarını soyduktan sonra iri küpler halinde doğrayıp etlerin içine koyun .Soğanı yemeklik doğrayıp haşlamaya ekleyin.Baharatlarını ve tuzunu da koyup etleri ve sebzeleri iyice pişirin.Eğer suyunu çekerse bir miktar kaynamış su ilave edebilirsiniz.
  • Kerevizlerin saplarındaki yapraklarını atmayın iyice yıkadıktan sonra ince ince doğrayın ve servis ederken üzerine serpiştirin.

Afiyet olsun .

22 Şubat 2010 Pazartesi

Fındıklı ve Havuçlu Kek






Baba -kız görmüş olduğunuz bir bardak taze sıkılmış portakal suyuyla birlikte bu kekin yarısını sıcağı sıcağına bitirdiler.Mutfaktan taşan mis kokular eve yayıldıkça bizimkilerin sabırsızlanmalarıda arttı ve malesef keki sıcak sıcak kalıptan çıkarmak zorunda kaldım.Neyseki bir bozulma falan olmadı ama kek bizimle yaşam süresi olarak yirmidört saat bile geçiremedi :)





Fındıklı ve Havuçlu Kek

Malzemeler ;
  • 4 adet yumurta
  • 3 adet orta boy havuç
  • 2 su bardağına yakın toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağına yakın kekun
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil (silme)
  • 1 su bardağı fındık

Yapılışı ;

  • Oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle birlikte yaklaşık 4-5 dakika kadar çırpın.Sıvı yağ ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.Tarçın ve zencefili ekleyin.Kabukları soyulmuş ve rendelenmiş havuçları da ekleyip mikserin düşük kademesinde çırpın.
  • Fındıkları havanda irice dövün .Kek hamuruna fındıkları ve elenmiş kekunu ilave edip bir iki kere karıştırın.Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45-50 dakika kadar pişirin.(herzaman olduğu gibi kürdan kontrolü yapmanızı tavsiye ediyorum .)

Afiyet olsun.

20 Şubat 2010 Cumartesi

Ispanaklı Kek



































Ispanaklı kek olduğuna ne görenler inandı ne de yiyenler :) çok ama çok lezzetli oldu,''ıspanaklı da kek olur mu ?''demeyin sakın.Yeşil fıstık görüntüsünde ,çok hafif bir o kadar da güzel oluyor :)Denemenizi tavsiye ederim.


Ispanaklı Kek
Malzemeler ;
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı ıspanak püresi(yaklaşık 200-250 gr.ıspanağa denk geliyor)
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Üzeri için ;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Yapılışı ;

  • Ispanakları ufak ufak doğrayın ve tavada suyunu salıp çekene kadar kavurun.Rondada püre haline getirin.Bir kenarda soğumaya bırakın.
  • Yumurta ve şekeri iyice krema kıvamına gelene kadar çırpın.Vanilya ve sıvıyağı ekleyin.Sırasıyla ıspanak püresi ,elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük devrinde karıştırın.
  • Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt yerleştirin ve çemberin yanlarını yağlayın.Hamuru kelepçeli kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dakika pişirin.
  • Keki kalıpta soğutun.Bir tarafta karıştırma kalıbına krem şanti tozunu ve sütü döküp mikserle iyice çırpın.Soğuyan kekin üst tarafını ince bir tabaka halinde bir bıçak yardımyla çıkarın ve rondoya atıp un haline getirin.Kekin üzerini ve yanlarını krem şantiyle kaplayın.Üzerine un haline getirdiğiniz kek parçalarını serpiştirin ve bir miktarda yeşil fıstıkla süsleyeyin.

Afiyet olsun.




18 Şubat 2010 Perşembe

Kremalı Soya Soslu Tavuk ve Göksu Tatlısı



Uzun zamandır bu tarifi yaparım , gelen misafirlerimden de tam not alır.Tavuklar lokum tadında oluyor.''Göksu Tatlısı'' na gelince ,minişim çok ama çok seviyor bu tatlıyı ve bu aralar biraz benimde yardımımla kendisi bile hazırlıyor.Kayık tabağına yaklaşık 3-4 çorba kaşığı süzme yoğurdu düz bir şekilde yayın.Üzerine ince ve halka şeklinde doğradınığınız bir adet muz dilimlerini dizin ve istediğiniz miktarda bal döküp ,cevizle birlikte servis edebilirsiniz.Afiyet bal şeker olsun:)



Kremalı Soya Soslu Tavuk

Malzemeler ;
  • 4 adet kemiksiz tavuk but (ızgaralık diye de geçiyor)
  • 1/2 kutu krema
  • 4 çorba kaşığı soya sosu

Yapılışı ;

  • Genişçe bir kaba krema ve soya sosunu koyup iyice kaşıkla karıştırın.Tavukları bu sosa 4-5 saate önceden (veya bir gece önceden) yatırın.
  • Sosu iyice çekmiş olan tavukları borcama dizip 200 derecelik fırında yaklaşık yarım saate kadar pişirin.Sıcak servis yapın.

Not; tuz eklemeyin ,soya sosu yeterince tuz içeriyor.

Afiyet olsun.


16 Şubat 2010 Salı

Tavuk İncik Haşlama














Prensesimin en sevdiği yemekler arasında.Çocuklara sebze yedirmek kadar zor bir iş yoktur heralde ama bunu öyle severek yiyorki bütün annelere tavsiye ediyorum.Hem protein açısından hemde sebze açısından zengin bir seçim :)

Tavuk İncik Haşlama

Malzemeler ;
  • 4 adet tavuk incik
  • 1 adet büyük havuç
  • 3-4 orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan veya arpacık soğan
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • çay kaşığının ucuyla kimyon
  • tuz
  • yeterli miktarda su
  • minicik limon

Yapılışı ;

  • Orta boy bir tencereye tavuk incikleri yıkadıktan sonra yerleştirin.Soğanı minik minik yemeklik doğrayın.Üzerine yeterli miktarda suyu ve tane karabiberleri koyup orta ateşte tavuk incikler pişene kadar haşlayın.Minicik limon ve yeterli miktarda tuzu da ekleyin.
  • Havuç ve patateslerin kabuklarını soyup minik küpler halinde doğrayın ve tencereye ekleyin.Kimyonu da koyup havuçlar pişene kadar hepsini birlikte kaynatın.
  • En son bir avuç kadar maydanozu ince kıyın ve üzerine serpiştirin.

Afiyet olsun.

14 Şubat 2010 Pazar

Kıymalı Gül Böreği










Ben börekleri hazırlıyıp tepsiye dizdim,evimizin prensesi üzerlerine yumurta sarısını ve susamlarını koyma işlemini yaptı.












Kıymalı Gül Böreği

Malzemeler ;
  • 3 adet yufka
  • 300-350 gr.kıyma
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • tuz ,karabiber,
  • 1 çay kaşığı pul biber

Harç için ;

  • 7-8 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta beyazı (sarısı ayrılacak)

Yapılışı ;

  • Soğanı yemeklik doğrayın.Sıvıyağı tavaya koyun ve soğanları pembeleşene kadar kavurun.Kıymayı ekleyin.Patatesin kabuklarını soyduktan sonra rendenin ince tarafıyla tavaya rendeleyin ve birlikte kavurun.Tuz ve baharatlarını ekleyin.Pişince ocağın altını kapatıp bir yerde soğutun.
  • Bir kaba yoğurdu ,yumurta beyazını(sarısını ayırın ,böreğin üzerine sürülecek)ve sıvıyağı koyup kaşıkla iyice karıştırın.
  • Yufkaları tezgahın üzerine açın ve üst üste koyun.Dört eşit parçaya bölün.Toplam on iki parça elde etmiş olacaksınız.
  • Üçgen yufka parçasının üzerine 1,5 çorba kaşığı kadar yoğurtlu harçtan sürün ve her yerine dağıtın.Yufkanın geniş kısmına kıymalı iç harçtan bir miktar koyup sarın ve içe doğru yuvarlayın. Yufka parçaları bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.Gül böreklerini yağlanmış fırın tepsinize yerleştirin.Üzerlerine bir fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sarısını sürün ve birer çay kaşığı susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.

Afiyet olsun.

13 Şubat 2010 Cumartesi

Aşk Kurabiyelerim










Gazeteler ,dergiler televizyon programları ,bütün görsel basın 14 Şubat'tan bahsetti bütün hafta.En iyi mekanlar ,en iyi yemekler ,en iyi alternatif hediyeler,bilmemki ne kadar doğru birgüne sığdırmak sevgiliye olan aşkınızı...Bundan sebep ben pek hoşlanmam bu günerden ama 14 Şubat'ın pazara gelişi ve pazar günkü bizim evin keyfine keyif katması için minişimle girdik mutfağa ve sevgili babamıza aşk kurabiyelerimizi yaptık .



Aşk Kurabiyelerim

Malzemeler ;
  • 225 gr.Becel margarin
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • aldığı kadar un
  • 2 çorba kaşığı (tepeleme)kakao

Yapılışı ;

  • Margarin ve pudra şekerini bir kaba koyup mikserle iyice karıştırın .Üzerine yumurta ,vanilya ,kabartma tozunu ve elenmiş unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurun.
  • Hamuru iki eşit parçaya bölün.Birine iki kaşık kakaoyu ekleyip iyice yoğurun.Diğer hamurada bir-iki kaşık daha un ekleyerek kakaolu hamurun sertliğine getirin.
  • Ceviz büyüklüğünde her iki hamurdanda parçalar koparıp elinizle uzun şeritler yapın.Sırası ile bir sade bir kakaolu hamur olmak üzere hiç boşluk kalmayacak şekilde yan yana dizin.
  • Dizdiğiniz şeritleri merdane yardımıyla çok bastırmadan yaklaşık 1 cm olacak şekilde açın.Kalp şeklindeki kalıplarınızla dikkatlice kein ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinize dizin .175 dercelik fırında pişirin.

Afiyet olsun.




9 Şubat 2010 Salı

Zencefilli Kek ve II.Mim...

























Zencefilli Kek

Malzemeler ;
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından biraz eksik sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 küçük kase iri dövülmüş ceviz içi

Yapılışı ;

  • Oda ısısındaki yumurtaları bir kaba kırıp üzerine toz şeker ekleyin ve krema kıvamına gelene kadar çırpın.Sırasıyla süt ve sıvıyağ koyun.
  • Zencefil ,tarçın ve vanilayayı ekleyin.Rendelenmiş portakal kabuğunu da ekleyip mikserin ayarını düşürün.Elenmiş un ve kabartma tozunu koyup mikserin en düşük kademesinde bir iki defa karışırıp cevizleri ekleyin.
  • Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbınıza döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.Kalıpta soğutup servis tabağına yerleştirin.

Afiyet olsun.

vee sevgili Japon Çekirdeği beni mimlemiş :) neler mi sormuş ;
1-Bloğunuzu ne zaman açtınız ?


Eylül 2009

2-Bloğunuzda işlediğiniz konular nelerdir?


Daha çok mutfaktaki anılarımı ve tariflerimi ama bir sınırlamam yok bu hususta.İçimden ne geliyorsa yazıyorum o an.Bazen yazmak bile gelmiyor o zaman da yazmıyorum:)

3-Bloğunuzla ilgili düşünceleriz?


İlgi fakiri ,sürekli ilgilenmemi istiyor .Bir gün bile ona bakmadan edemiyorum ,bana da çok alışkanlık yaptı.Blog arkadaşlarım ne yapmış ne eklemiş onları da merak ediyorum ve ne o bensiz ne de ben onsuz yapamıyoruz artık :)

4-Bloğunuzda yazdığınız ilk yazı hangisidir?


''İrmikli Açılış ''

5-Sizi izlemeye alan ilk kişi kimdi?


Sevgili Burçin

6-İlk yorumu yazan kişi kimdi?


Sevgili Burçin

7-En çok yorum alan yazınız hangisi?

Tiramisu

8-Beğenildiğini düşündüğünüz yazınız?

Zor soru ,istatistiklere bakarsak Muzlu Alman Pastası başlıklı tarifim

9-Tarafınızdan düzenlenen etkinlik var mı?

yok yok ben daha yeni alışıyorum blog dünyasına, ev sahipliği yapacak konumda değilim henüz :)

10-Katıldığınız etkinlikler?

http://softbowlsilikonkekkaliplari.blogspot.com/ ,http://www.japoncekirdegi.blogspot.com/ ,http://www.tuzbiberdergisi.com, Düşbahçesi', http://www.pembetatlar.blogspot.com/

11-1OO'ün katlarında ki üyeleriniz ?

üye sayım 100'ü aşmadı daha.

12-Toplam yazı adediniz?

Bakıyorum hemen....96 adet .

13-Her gün ziyaret ettiğiniz arkadaşlarınız?

İzlediklerim ve kayıtlı tüm arkadaşlarımı vaktim olduğu sürece hergün bakmayaçalışıyorum

14-Bloğunuzun size kazandırdıkları nelerdir?

Güzel ,samimi,içten arkadaşlar ...

8 Şubat 2010 Pazartesi

Frigo Buz










Son bir haftadır düzenli olarak evde bulunamadığımdan mutfağımdan da uzak kaldım .Tabi güzel tatlarada .Güzel mi güzel bir tarif vereceğim size bu akşam.Şimdiden afiyet olsun.











Frigo Buz

Malzemeler ;
  • 1 litre süt
  • 1 çorba kaşığı (tepeleme)mısır nişastası
  • 1 çorba kaşığı (tepeleme)un
  • 1 çorba kaşığı (tepeleme)pirinç unu
  • 1 çorba kaşığı (tepeleme) kakao
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2,5-3 çorba kaşığı margarin

Yapılışı ;

  • Mısır nişastası ,pirinç unu ,kakao ,toz şekeri ve unu bir tencereye koyup kaşıkla karıştırın.Çırpma teli yardımıyla karıştırarak sütü ilave edin ve yumurtayı kırın.
  • Tencereyi ocağa koyun ve çırpma teliyle sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Sıcaklığı geçmeden margarini ilave edin ve eriyene kadar karıştırın.
  • Dikdörtgen bir borcamı sudan geçirerek heryerini ıslatın ve kalan suyu süzün.Borcama muhallebiyi yukardan doğru dökün.Soğuması için bir kenarda bekletin.
  • Oda sıcaklığına gelince buzluğa koyun ve 1-1,5 saat kadar soğutun.Çıkarıp dilimleyin ve eritmeden servis yapın.
  • Üzerini hindistan cevizi ve file yeşil fıstıkla süsleyebilirsiniz.

5 Şubat 2010 Cuma

Bisküvili Soğuk Pasta ve Tahinli Çörek





















Bisküvili Soğuk Pasta

Malzemeler ;
  • 2 su bardağı süt
  • 2 paket toz krem şanti
  • 1 çay bardağı antep fıstığı (file)
  • 400 gr.bebe bisküvisi
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı meyve kurusu

Üzeri için ;

  • Çikolata sos

Yapılışı ;

  • Süt ve ve toz krem şantiyi bir kaba koyup çırpın.Üzerine bebe bisküvilerini kırın ve antep fıstığını,damla çikolatayı,meyve kurusunu ekleyip karıştırın.Baton kek kalıbını streçleyin.Karışımı kaba boşaltın ve 2-3 saate derin dondurucuda bekletin.
  • Servis tabağına ters çevirin ve streci çıkarın .Üzerine çikolata sos ile süsleyip servis yapın.


















Tahinli Çörek

Malzemeler ;

Hamuru için ;
  • 1 paket instant maya
  • 350 gr.un
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık süt

Arasına ;

  • 1 su bardağı tahin
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 1/2 çay bardağı toz şeker
  • 1,5 çay bardağı çekilmiş ceviz içi

Yapılışı ;

  • Elenmiş un ,maya ,tuz ve toz şekeri bir kaba koyup karıştırın.Kalan diğer malzemeleri de ekleyip iyice yoğurun.Hamuru 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
  • Dolgu için gerekli tüm malzemeleri bir kaba koyup kaşıkla karıştırın.
  • Mayalanmış hamuru 4 eşit parçaya bölün.Herbirini yaklaşık 20 cm çapında açıp üzerilerine tahinli karışımdan sürün ve rulo yapın.İki ruloyu yan yana koyup saç örgüsü şeklinde sarın.Diğer iki ruloyada aynı işlemi yapın ve yaklaşık 20 dakika yağlı kağıt serilmiş tepside bekletin.Önceden ısıtılmış 170-180 derecelik fırında pişirin.

Afiyet olsun.

3 Şubat 2010 Çarşamba

Çikolata Soslu Vişneli Kek










Göksu'nun doğum günü masasından,çok beğenilen bir tarif daha .








Çikolata Soslu Vişneli Kek

Malzemeler ;
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 kase çekirdeksiz vişne
  • 2 su bardağı kekun
  • 1 paket vanilya

Üzeri için ;

  • Dr.Oetker çikolata sosu

Yapılışı ;

  • Yumurta ve şekeri bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpın.Sırasıyla süt ve sıvıyağı ekleyin.Kakao ,vanilyayı ekleyin.Kekunu eleyerek koyun ve mikserin endüşük devrinde çırpmaya devam edin.
  • Çekirdekleri ayıklanmış vişnelerin suyunu iyice çektirin.Kağıt havlu üzerinde yapabilirsiniz.Vişneleri ve damla çikolatayı kek hamuruna ekleyin ve bir kaşık yardımyla yavaşça karıştırın.
  • Yağlanmış ve hafif unlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40- 45 dakika kadar pişirin.
  • Keki kalıpta soğutun.Buarada çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın ve soğutun.
  • Keki kalıptan ters çevirerek servis tabağına çıkarın ve üzerine çikolata sosunu gezdirin.

Afiyet olsun.

2 Şubat 2010 Salı

Patlıcanlı Etimek Salatası ve Çıtır Börek













Mönüde olan bir başka salatada Etimekli patlıcan salatasıydı.Lezzeti çok konuşuldu ,kimse inanmadı etimekle yapıldığına.Denemenizi tavsiye ediyorum.




Patlıcanlı Etimek Salatası

Malzemeler ;
  • 5 adet uzun patlıcan
  • 900 gr.Süzme yoğurt
  • 1 paket etimek
  • 4 diş sarımsak
  • 1/2 limon suyu

Üzeri için ;

  • Konserve mısır taneleri
  • Salatalık turşusu
  • Közlenmiş kırmızı biber

Yapılışı ;

  • Patlıcanları ocakta közleyin.Kabuklarını soyup kesme tahtasında doğrayın.Yarım limon sıkılmış bir kaba alın ve iyice karıştırın.
  • Geniş ve çukur bir kaba süzme yoğurdu,ezilmiş sarımsağı ve biraz tuz ekleyip karıştırın.Üzerine etimekleri ufak parçalar halinde kırın.Közlenmiş patlıcanları ekleyip iyice karıştırın.
  • Borcama yoğurtlu karışımı alın ve üzerini düzleyin.Bir gece buzdolabında bekletin.Servis yapmadan önce mısır ,salatalık turşusu ve közlenmiş kırmızı biberlerle süsleyin.

Çıtır Börek

Malzemeler ;

  • 3 adet yufka
  • 1 paket sosis
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı ;

  • Yufkaları üst üste koyup ikiye katlayın ve gazoz kapağı yardımıyla yuvarlaklar kesin.
  • Sosisleri bir parmak kalınlığında kesin.
  • Kürdana önce kesmiş olduğunuz yuvarlak yufka parçasını daha sonra sosis yerleştirin.Kürdanı doldurana kadar bu sırayı takip edin.Malzemler bitene kadar aynı işlemi yapın.
  • Fritözde kürdanları kızartın. Yağını çektirmek için havlu kağıt serilmiş bir tabağa alın.Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

1 Şubat 2010 Pazartesi

Patates Ve Mantar Salatası























Prensesimin doğum günü masasındaki bu güzel iki salatanın tarifleriyle başlamak istiyorum ,,gelen konuklar tarafından çok beğenildiler.Herkese iyi haftalar diliyorum.

Patates Salatası

Malzemeler ;
  • 6 adet orta boy patates
  • 1 adet büyük havuç
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • Yarım demet maydanoz ve dereotu
  • tuz,karabiber
  • yeşil biberli zeytin

Yapılışı ;

  • Patatesleri düdüklü tencerede haşlayın.Haşlanan patateslerin suyunu süzün ve patateslerin sıcaklığı kaybolmadan kabuklarını soyun.Geniş ve çukur bir kaba sıcak ve soyılmuş patatesleri alın.Patates ezici ile ezip içine tereyağını ekleyin.Tereyağ patateslerin o sıcaklığıyla eriyiyecektir.İyice karıştırın.Havucun kabuklarını soyup içine rendeleyin ,tuzunu ve karabiberini de ekledikten sonra soğumaya bırakın.
  • Maydanoz ve dereotlarını rondoda doğrayın.(ince ve minicik olacaklar)Soğuyan patateslerin içine yeşillikleri karıştırın.Baton kek kalıbını streçleyin ve yuvarlak yuvarlak doğranmış yeşil biberli zeytinleri kalıbın dibine döşeyin.Üzerine patatesli karışımın tamamını yayıp stereci üzerine doğru kapatın.
  • Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra kalıbın üzerindeki streci kaldırın ve servis tabağına ters çevirin.Salatanın üzerindeki streci alın ve yanlarına dereotu ile süsleyin.

Mantar Salatası

Malzemeler ;

  • 1 paket mantar
  • 1 su bardağı konserve mısır taneleri
  • 4-5 tane taze soğan
  • 7-8 adet salatalık turşusu
  • Biberli yeşil zeytin
  • Zeytinyağ ,limon ,tuz
  • Birkaç dal dereotu

Yapılışı ;

  • Mantarları yıkayıp temizledikten sonra 1/4 limonla beraber bir miktar suda haşlayın.Suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
  • Genişçe bir kaseye mantarları çok ince olmayacak şekilde dilimleyin.Üzerine mısır tanelerini,dilimlenmiş yeşil zeytinleri ve zar şeklinde doğranmış salatalık turşusunu ekleyip karıştırın.
  • Zeytinyağını,limonunu ve tuzunu damak tadınıza göre ayarlayıp üzerine ince kıyılmış dereotlarını serpin.(Servis yapacağınız zaman zeytinyağ, limon ve tuz üçlemesini eklerseniz salata sulanmamış olur.)

Afiyet olsun.