Sayfalar

25 Şubat 2010 Perşembe

Portakallı İrmik Helvası












Kandiliniz mübarek olsun ,hayırlı kandiller dilerim .









Portakallı İrmik Helvası

Malzemeler ;
  • 500 gr.irmik
  • 350 gr.tereyağ(150 gr.Becel zeytinyağlı kullandım)
  • 1 paket dolmalık fıstık
  • 4 su bardağı süt
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi

Yapılışı ;

  • Süt ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın.
  • Tereyağını tencereye koyup eritin ve fıstıklar pembeleşene kadar kavurun.İrmiği ekleyip rengi dönene kadar iyice kavurun.Sıcak olan şekerli sütü devamlı karıştırarak irmiğe ilave edin ve portakal kabuğu rendesini ilave edin.Tencerenin kapağını kapatın ve 1-2 dakika sonra da ocağın altını kapatın ve arasıra karıştırarak (çok sık kapağı açmayın) helvayı kendi buharında demlenmeye bırakın.
  • Soğuyunca servis yapın.

Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. Canim seninde kandilin mübarek tümdualarin kabul olsun
    helva nefis olmus ellerine saglik

    YanıtlaSil
  2. Canım eline sağlık. Kandilin mübarek olsun . sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim.. Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım.. Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak.. Kandiliniz mübarek, dualarınız kabul olsun!

    YanıtlaSil
  4. Sedacığım eline sağlık .Minişe afiyet olsun.Kandilin kutlu olsun.Sevgiler.Mine

    YanıtlaSil
  5. kandiliniz mübarek olsun helvanız şahane görünüyor..

    YanıtlaSil