Sayfalar

16 Şubat 2010 Salı

Tavuk İncik Haşlama














Prensesimin en sevdiği yemekler arasında.Çocuklara sebze yedirmek kadar zor bir iş yoktur heralde ama bunu öyle severek yiyorki bütün annelere tavsiye ediyorum.Hem protein açısından hemde sebze açısından zengin bir seçim :)

Tavuk İncik Haşlama

Malzemeler ;
  • 4 adet tavuk incik
  • 1 adet büyük havuç
  • 3-4 orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan veya arpacık soğan
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • çay kaşığının ucuyla kimyon
  • tuz
  • yeterli miktarda su
  • minicik limon

Yapılışı ;

  • Orta boy bir tencereye tavuk incikleri yıkadıktan sonra yerleştirin.Soğanı minik minik yemeklik doğrayın.Üzerine yeterli miktarda suyu ve tane karabiberleri koyup orta ateşte tavuk incikler pişene kadar haşlayın.Minicik limon ve yeterli miktarda tuzu da ekleyin.
  • Havuç ve patateslerin kabuklarını soyup minik küpler halinde doğrayın ve tencereye ekleyin.Kimyonu da koyup havuçlar pişene kadar hepsini birlikte kaynatın.
  • En son bir avuç kadar maydanozu ince kıyın ve üzerine serpiştirin.

Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Sedacığım eline sağlık bende prenses için deneyeyim.Minişe de afiyet olsun.Sevgiler.Mine

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık seda hanımm miss kokuluu ellerinize sağlıkk

    YanıtlaSil
  3. Canım bende bayılırı haşlamaya.
    Hemde dediğin gibi çok ta sağlıklı
    Ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Miss gibi miss elelrine sağlık canım...

    YanıtlaSil