Bu tarifi sevgili www.birseninmutfagi.com arkadaşımızın '' Davet Yemekleri '' etkinliğine
gönderiyorum.Bu güzel etkinliğinde kendisine başarılar diliyorum.
Sebzeli Kuzu Gerdan Haşlama
Malzemeler ;
- 4 adet kuzu gerdan
- 2 adet orta boy kereviz
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 adet orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 1/2 tatlı kaşığı kimyon
- tuz
- 1-2 adet defne yaprağı
Yapılışı ;
- Kuzu gerdanları iyice yıkadıktan sonra tenceye defne yaprağıyla beraber koyup üzerine haşlamak için yeterli miktarda su ekleyin ve biraz diri olacak şekilde haşlayın.
- Havuç ,patatas ve kerevizlerin kabuklarını soyduktan sonra iri küpler halinde doğrayıp etlerin içine koyun .Soğanı yemeklik doğrayıp haşlamaya ekleyin.Baharatlarını ve tuzunu da koyup etleri ve sebzeleri iyice pişirin.Eğer suyunu çekerse bir miktar kaynamış su ilave edebilirsiniz.
- Kerevizlerin saplarındaki yapraklarını atmayın iyice yıkadıktan sonra ince ince doğrayın ve servis ederken üzerine serpiştirin.
Afiyet olsun .
Çokları sevmez kuzu etini, benim problemim yoktur kendileriyle. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSildavet sofraları için güzel bir seçenek.ellerine saglık.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık gerçekten davet yemeği ko
YanıtlaSilcaman öpüyorum...
epeydir yapmıyordum pek severim suyunada limon sıkar öyle yerim:))) ellerine sağlık hayatım nefis görünüyor...sevgilerimle
YanıtlaSilanne ve babmın en sevdiği yemek türü haşlama et:)) ellerinize sağlık:) güzel görünüyor..
YanıtlaSil