Ben börekleri hazırlıyıp tepsiye dizdim,evimizin prensesi üzerlerine yumurta sarısını ve susamlarını koyma işlemini yaptı.
Kıymalı Gül Böreği
Malzemeler ;
- 3 adet yufka
- 300-350 gr.kıyma
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- tuz ,karabiber,
- 1 çay kaşığı pul biber
Harç için ;
- 7-8 çorba kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 adet yumurta beyazı (sarısı ayrılacak)
Yapılışı ;
- Soğanı yemeklik doğrayın.Sıvıyağı tavaya koyun ve soğanları pembeleşene kadar kavurun.Kıymayı ekleyin.Patatesin kabuklarını soyduktan sonra rendenin ince tarafıyla tavaya rendeleyin ve birlikte kavurun.Tuz ve baharatlarını ekleyin.Pişince ocağın altını kapatıp bir yerde soğutun.
- Bir kaba yoğurdu ,yumurta beyazını(sarısını ayırın ,böreğin üzerine sürülecek)ve sıvıyağı koyup kaşıkla iyice karıştırın.
- Yufkaları tezgahın üzerine açın ve üst üste koyun.Dört eşit parçaya bölün.Toplam on iki parça elde etmiş olacaksınız.
- Üçgen yufka parçasının üzerine 1,5 çorba kaşığı kadar yoğurtlu harçtan sürün ve her yerine dağıtın.Yufkanın geniş kısmına kıymalı iç harçtan bir miktar koyup sarın ve içe doğru yuvarlayın. Yufka parçaları bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.Gül böreklerini yağlanmış fırın tepsinize yerleştirin.Üzerlerine bir fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sarısını sürün ve birer çay kaşığı susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Aferin minişe.Hamarat annenin hamarat kızı.İkinizinde ellerine sağlık.Sevgiler.Mine
YanıtlaSilseda hanım nefisssss ellerinize sağlık haika görünüyor böreğiniz..
YanıtlaSilsedacım ellerine sağlık canım. benim en sevdiğim börektir.
YanıtlaSilSedacığım elelrine sağlık ....
YanıtlaSilsedacım ellerine sağlık afiyet bal olsun
YanıtlaSilsevgiler
Bayıldım böreklerine Seda'cığım,ellerine sağlık..Kurabiyelerinde çok şık olmuşlar..))
YanıtlaSilSevgiler..