Hasta geçirilen bir hafta sonundan sonra bugün biraz daha iyi hissediyorum kendimi .Ama şimdi de( sırayla gidecek galiba ) sevgilimi hasta ettim,umarım ufaklığa geçirmeyiz .Böreği bayram için hazırlamıştım ,yayınlamak bugüne kaldı .Pek lezzetli çıtır çıtır bir börek oldu.
Kol Böreği
Malzemeler ;
Hamuru ;
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 çay bardağı su
- aldığı kadar un ,
- tuz
İç harcı ;
- 200-250 gr.kıyma
- 1 adet büyük soğan
- 1adet orta boy patates
- tuz,karabiber
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı ;
- Hamur için gerekli tüm malzemeleri yoğurma kabına koyup özlü, yumuşak bir hamur yapın.(unu ilave ederken azar azar ekleyin)Hamuru 40 dakika kadar üzeri örtülü şekilde dinlendirin.Bu arada kıymalı iç harcını hazırlayın.Tavaya sıvıyağı koyup soğanları yemeklik incecik doğrayın.Kıymayı ekleyip birlikte kavurun.Soyulmuş patatesi rendeleyin ve baharatlarını da ekledikten sonra birkaç dakika daha kavurun .Soğuması için bir kenarda bekletin.
- Hamuru 8 eşit bezeye ayırın.Bezeleri açabildiğiniz kadar incecik şekilde oklavayla açın.Yufkayı ortadan ikiye kesip geniş kenera kıymalı harçtan koyup rulo şeklini verin.Yağlanmış tepsiye ortadan başlayarak yerleştirin.Yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.Üzerine yumurta sarısını 1 çorba kaşığı sıvıyağ ile birlikte karıştırıp bir fırça yardımyla sürün.Çörek otu veya susam serpin.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.Sıcak sıcak servis yapın.
benden notlar ;tepsiniz büyükse ölçüleri oranlı şekilde artırabilirsiniz.
Afiyet olsun.