Miniş suyuna ekmeği banıp banıp yedi.Bir annenin görmek istediği görüntü vardı yani karşımda .Bu tarifi seve seve yazıyorum o yüzden ;)
Etli Kapuska
Malzemeler ;
- 1 küçük beyaz lahana
- 150 gr.kuşabaşı doğranmış et
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 büyük soğan
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 ,5 çorba kaşığı domates salçası
- yeteri kadar su
- tuz ,karabiber
Yapılışı ;
- Lahananın üzerinden birkaç yaprak alın ve ortasındaki kökü bıçak yardımıyla çıkarın.Küçük küçük doğrayın.Tencereye sıvıyağ ve tereyağını koyup eritin.Yemeklik doğranış soğanları pembeleştirin.Küçük küçük doğranmış eti koyup suyunu salıp çekene kadar pişirin ve salçaları ekleyip birkaç dakika daha kavurun.Yıkanmış doğranmış lahanaları ekleyin ve ağzı kapalı olarak pişirin.Hemen su eklemeyin,pişerken lahanalar suyunu bıraktığı için gerektiği kadar azar azar kaynar su ilave edin.Karabiber ve tuzunu ayarlayın.
Afiyet olsun.
Canım acı olarak yemeyi sevdiğim tek
YanıtlaSilyemektir ellerine sağlık öpüyorum...
Bende bayramda kıymalısını yapmıştım ama fotoğraflayamadım ellerine sağlık Sedacığım Minişe de afiyet olsun sevgiler...
YanıtlaSilÇoğu insan sevmez ama çok şükür bizim evde de çok sevilerek yenir.
YanıtlaSilAnnem kapuska pişirirken yağdan ve salçadan kaçma der ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor minişe afiyet olsun yarasın Sedacım
Afiyet olsun minişe :)
YanıtlaSilBen de çok severim ekmek banıp yemeyi,ama etli denemedim hiç..
Eminim et ile çok daha leziz olmuştur..
Ellerine sağlık..
sevgilerimle..
çocuklarımız yiyince biz doyuyoruz degil mi?ellerine saglık ve minişede afiyetler olsun.
YanıtlaSilBizde genelde kıymalısı yapılır ama etlisi de çok güzel gözüküyor. İnşallah ilerde benim minişim de suyuna ekmek bana bana yer:) Ellerine sağlık Sedacım:)
YanıtlaSilBir çok insan burun kıvırır ya kapuska ya biz bayılırız. Eline sağlık canım:) Göksu'ya afiyet şeker olsun
YanıtlaSilNefis bir yemek.Ellerinize saglik. Sevgiler...
YanıtlaSilSeda Hnaım kapuskayı her yapışımda ve yememde veya görmemde küçüklüğümü anımsıyorum..
YanıtlaSilkardeşimle ekmeğimizi banıp birbirimize yedirirdik annemde saçlarımızı okşardı:))
sımsıcak bir yemektir benim için:)
Seda ellerine sağlık.Bizim ailede kapuskanın yeri ayrıdır.Oğluşa hamileyken doğum gününden 2 gün önce kapuska yedim ve akşam gelen doğum sancısını kapuska gaz sancısı sandığım ayrı bir espirsi vardır :))
YanıtlaSilAferin ona:))
YanıtlaSilBelli ki Miniş ağzının tadı biliyor...
Ellerinize sağlık.
Kışın en sevdiğim yemeklerindendir çok güzel olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilSedacım gerçekten nefis lezzetli ve iştah açıcı görünüyor. ellerine sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilHerkes sarmasına bayılır lahananın, kapuskayı pek sevmen olmaz ama ben de sarma yerine kapuskayı tercih ederim hele yanında domatesli acı biber turşusu varsa..
YanıtlaSil