Sayfalar

21 Kasım 2010 Pazar

Kasekuchen (Cheescake)


















Bu bayram İstanbulu terk etmedik-nasıl olduysa - ;) çok keyifli ,bol dinlenmeli ,bol aile ziyaretli bir bayram tatili geçirdik.Tüm aile birbirine olan özlemini giderdi diyebilirim.Tabi bayram olurda bayram sofralarında diet yapılırmı ;? mümkün değil ,mümkün .Hepsi de hayır denemeyecek kadar güzel sofralardı. Bayram boyunca bloguma yeni bir tarif ekleyemedim,gezmekten ve yemekten vaktim olmadı ;) Nicedir ,sevgilimin de bitmek bilmeyen isteğiyle kasekuchen tarifi ararım ve yapar dururum.Ama bu tarif varya işte bu tarif bütün aramalarıma son verdirdi.Artık sadece bu tarif üzerinden yeni tarifler geliştirceğim ,işte okadar.Muhteşem ,muhteşem.Orjinal kasekuchen tadını yakalayabirsiniz bu tarifle.Arife günü yaptım ,bayramda da sevgili kayınvalideme götürdüm.Çok çok beğendiğini söylemesi de benim için ayrı biir keyifti ...
Hepimize güzel bir hafta olmasını diliyorum ;)

Kasekuchen (Cheescake)

Malzemeler ;

Hamur için ;
  • 120 gr. buğday nişastası
  • 200 gr.un
  • Bir çimdik tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 150 gr.margarin
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 120 gr. pudra şekeri

Dolgu için ;

  • 200 gr.toz şeker
  • 100 gr.un
  • 1 paket vanilya
  • 100 ml.süt
  • 5 adet yumurta (sarıları ve beyazları ayrılacak)
  • 600 gr. Pınar labne peyniri
  • 200 gr.İçim süzme yoğurt
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 300 gr.Tikveşli krema
  • bir çimdik tuz

Yapılışı ;

Hamuru ;

  • Un ,nişasta ve pudra şekerini karıştırın.Oda sıcaklığındaki yumuşak margarini ekleyin.Kabartma tozu ve tuzu ilave edin.Yoğurmaya başlayın biraz tutmaya başlayınca yumurtaları ekleyin ve özlü, çok sert olmayan bir hamur yapın.Hamuru 3 mm.kalınlıkta merdaneyle açın.28 cm.lik kalıbın tabanına yağlı kağıdı yerleştirip hamuru kalıba düzgünce serin. Yanlarını kase gibi olacak şekilde döşeyin ve hamura çatalla delikler açın ki kabarmasın.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.Pişen tabanı fırından çıkarıp bir kenarda bekletin.(kalıpta bekletin.)

Dolgu ;

  • Yumurta sarılarını beyazlarından ayırın ve beyazlarını kuru ve temiz bir kapta bir çimdik tuzla iyice çırpın.(kabı ters çevirdiğinizde düşmeyecekler)Kremayı ayrı bir kapta çırpın.Labne peyniri ve süzme yoğurdu da ayrı ayrı kaplarda çırpın ve malzemeleri bir kenarda bekletin.Karıştırma kabına sütü toz şekeri ve bir çimdik tuzu ilave edip mikserle karıştırın.Unu ekleyin.Teker teker yumurta sarılarını ekleyin.(yumurta sarısını hamura iyice yedirmeden diğerini eklemeyin.)Labne peyniri ve süzme yoğurdu ekleyip düşük devirde çırpın.Limon kabuğu rendesini ekleyin.Kremayı ekleyip iyice yedirin.Çırpılmış yumurta aklarını yavaş yavaş ilave et ve çırpma teliyle dikkatlice çırpın.(dolgu biraz cıvık olacaktır bu kıvamda olması doğrudur.)Önceden pişen hamurun içine dolgu malzemesini dikkatlice boşaltın ve önceden ısıtılmış, fansız, 180 derecelik fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirin.Piştikten sonra fırından çıkarın ve soğuması için bir kenarda bekletin.İyice soğuyan pastayı buzdolabında bir gece mutlaka bekletin.Üzerien pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

15 yorum:

  1. Sedacım ellerine sağlık çok leziz bir chesscake olmuş öpüyorum....

    YanıtlaSil
  2. seda hanım bayramı doyasıya yaşamış olmanıza çok sevindim..
    nasıl güzel oluyor değil mi..
    cheesecake' iniz nefis görünüyor emeklerinize sağlık tam not alması ziyadesi ile sevindirici:))
    geçmiş bayramınız mübarek olsun..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Sedacım ellerine sağlık bu lezzetin hastasıyım

    YanıtlaSil
  4. sedacım vallahi nefis gözüküyor:) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Sedacığım görünüşüde harika ellerine sağlık sevgiler Minişede afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  6. Bayram boyunca yedik içtik ama fotoğrafı görünce yine de canım çekti harika olmuş ellerine sağlık. Güzel bir hafta dilerim.

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık sedacım.enfes olmuş gerçekten.

    YanıtlaSil
  8. ellerinize saglik cheesecake hic hayir diyemem bayilirim

    YanıtlaSil
  9. tadını merak ettim valla.Ellerine saglık.ve geçmiş bayramın kutlu olsun.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Sevgili seda, geçmiş bayramın kutlu olsun canım bu bayram bende istanbul'daydım.(kızım istanbulda biliyorsun ve 7,5 aylık hamile ) Tarifin çok değişik ve güzel görünüyor denemeye çalışacağım. görüşmek üzere sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. nefis olmuş bu kek bayıldım
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Harika görünüyor, ellerine sağlık. Ben hala deneyemedim. Size afiyetler olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Görünüş şahane duruyor:) Ellerine sağlık Sedacım...

    YanıtlaSil
  14. ellerine sağlık arkadaşım
    cheesecake e bayılırım bunu da deneyeceğim

    YanıtlaSil
  15. asla hayır diyemeyeceğim bir lezzet ellerine sağlık harika olmuş

    YanıtlaSil