Bizimkilerin ''başka yok mu? '' dedikleri tek yemek diyebilirim.Lezzetinin bir eşi yok bence .Resimdeki tabak ilk açtığım hamurdan.Prenses dayanamayıp hemen yemek istedi elimin hamuruyla haşladım.Koca tabağı hüüüp diye yuttu :)
Mantı
Malzemeler ;
Hamuru ;
- 2 kg.un
- 2 adet yumurta
- tuz
- aldığı kadar su
İç harcı ;
- 1 kg.kıyma
- 2 orta boy soğan
- karabiber
Yapılışı ;
- Soğanları bir kaba rendeleyin ve üzerine kıymayı ,karabiberi ekleyip yoğurun.Bir kenarda bekletin.
- Unu geniş bir yoğurma kabına koyup ortasını havuz gibi açın.Yumurtaları tuzu ve yavaş yavaş su ekleyerek ele yapışmayan özlü bir hamur yapın.Hamuru eşit bezelere ayırın.(bezelerin boyutlarını açacağınız sofraya göre ayarlayın)Bezeleri sofranızın büyüklüğünde yuvarlak yufka olacak şekilde açın.(açarken mutlaka ara ara un serpin,yapışmasını önleyecektir.)2 parmak eninde şeritler kesin.Şeritleri iki parmak eninde ve boyunda kareler olacak şekilde boyuna da kesin.Karelere eşit şekilde kıyma harcından koyup ister uçlarını bohca gibi birleştirin ,ister üçgen şekli verin.
- Yapılan mantıları bir tepsiye birbirlerine yapışmayacak şekilde dizin.Üzerlerine mutlaka un serpin.
- Kaynamış suya biraz sıvıyağ ve tuz ekleyin ve mantıları içine atın.Hamurlar yumuşayana kadar pişirin.Saplı kevgir yardımıyla servis tabağına alın.Üzerine eritilmiş tereyağ ,sarımsaklı(isteğe göre) yoğurt ,pulbiber ve nane serperek sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun.
benden notlar ;
- bu ölçülerle fazla fazla oluyor siz ölçülerinizi oranlı azaltarak yaparsanız bir öğünlük hazırlayabilirsiniz.
- fazla yapıp, mantıları az fırınlayarak derin dondurucuya koyabilirsiniz(ani bastıran misafirlere kolay çözüm oluyor )
Sedacığım hep denemek istediğim ama bir türlü cesaret edemediğim bir lezzet Müge de çok seviyor ellerine sağlık Minişe de afiyet olsun.sevgiler..
YanıtlaSilEllerinize saglik.... Her aksam olsa, her aksam yerim.... O kadar yani.... Sizlere de afiyetler olsun... Sevgilerimle,
YanıtlaSilBizim de ''olsa da yesek'' dediğimiz bir yemek oldu şimdi, ah ahhhhh... Elinize sağlık.
YanıtlaSilSeda Hanım;
YanıtlaSilelleriniz dert görmesin kim beğenmezki mantıyı değil mi:))
sevgili Göksu ya afiyet bal şeker olsun:))
Kim sevmez ki Seda'cigim, ellerinize saglik.
YanıtlaSilSevgiler ve guzel bir hafta dilegimle.
Böylesine leziz mantı olur da tabak tabak yenilmez mi..
YanıtlaSilPrenses ağzının tadını biliyor..
Sevgilerimle..
sedacım ellerine sağlık çok güzel görünüyor.bende hiç dayanamam mantıya.sevgiler.
YanıtlaSilyenmez mi hemde nasıl yenir
YanıtlaSilellerine sağlık
mantı pek nefis görünüyor olsada yesem
Mantıyı ne zaman yesem doyduğumu anlamam hep yemek isterim:)) Ellerine sağlık Seda. Sevgiler...
YanıtlaSilAsla hayır diyemeyeceğim bir lezzettir. Harika olmuş ellerine sağlık canım. Gecenin bu vakti canım mantı istedi ne yapacağım şimdi?
YanıtlaSiltabak tabak gider . vazgeçilmez ve dünyada hiçbir lezzet mantı dan leziz değildir:)ellerine sağlık sedacım
YanıtlaSilKızım da bayılıyor mantıya. Dün akşam ben de yaptım ama hazır donmuş mantı kullandım. Ev yapımı gibi lezzetli değildi tabii...Fazla mesai ve köprü trafiği yüzünden 20:30'da eve gidince ancak bu kadar oluyor:)) Prensese ve size afiyetler olsun, çok nefis görünüyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler.
eee haklılar bencede bir tabak yetmez:)))
YanıtlaSilharika olmuş ellerine sağlık
bende asla ikinci tabağa hayır demeyenlerdenim :) eline sağlık
YanıtlaSilsevgiler..
ellerine sağlık.. mantı yapmayı denesem mi diyorum ben de..
YanıtlaSilhamarat arkadaşım ellerine sağlık :) kim sevmez ki mantıyı,,tatlı kızına da afiyetler olsun..
YanıtlaSilOfff nasıl ya! Ben daha etrafımda mantıya hayır diyen bir Türk tanımadım! Bizde çok severiz ellerine sağlık canım harika duruyor tabak:)
YanıtlaSilBöyle bir lezzete kim hayır der ki ellerine sağlık küçük hanım ağzının tadını biliyor yesin de büyüsün ellerine sağlık
YanıtlaSil