Sayfalar
▼
13 Kasım 2015 Cuma
Limonlu Rulo Pasta
Rulo pasta yaparken eğlendiğim doğrudur.Diğer pastalardan çok rulo pasta yapmak daha çok hoşuma gidiyor.Benim gibi sizde limon severler arasında iseniz bu tarifi kaçırmayın :)
Limonlu Rulo Pasta
Malzemeler ;
Kek için ;
. 5 adet yumurta sarısı
. 125 gr.şeker
. 125 gr.un
. 1 adet limon kabuğu rendesi
Ara kreması için ;
. 250 ml.su
. 1,5 yemek kaşığı nişasta
. 2 yemek kaşığı limon suyu
. 100 gr.şeker
. 3-4 tane jelatin
. 200 gr.krema
Yapılışı ;
. Oda ısısındaki yumurtaların beyazlarını sarılarından ayırıp şekerle beraber krema gibi olana kadar beyazları çırpın.(ters çevirdiğinizde düşmeyecek) Yumurta sarıları ile rendelenmiş limon kabuğunu iyice çırpın ve beyazlara ekleyip spatula ile alttan üste hareketlerle karıştırın.( yumurta beyazlarını söndürmemeye dikkat edin)Unu eleyerek ekleyip tekrar spatula ile karıştırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün .Düzgün bir şekilde hamuru tepsiye yayın.Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 8 dakika pişirin.(daha fazla tutmayın sararken kırılmalara yol açabilir) Fırından alınca yağlı kağıt serili tezgaha ters çevirerek tepsiden al ve üzerinde olan sıcak pişirme kağıdını alın .Altta olan pişirme kağıdı ile sıcakken rulo yap ve bir kenarda soğut.
. Bu sırada kremayı hazırlayın.4 jelatini 1 bardak suda 5 dakika beklet.(sıcak su değil normal oda ısısındaki) Jelatin ve sıvı krema hariç pasta kreması için gerekli olan malzemeleri tencereye koyup tel çırpıcı ile iyice kariştırarak pişirin.Jelatini ekleyip iyice tel çırpıcıyla çırpın ve oda ısısına geldikten sonrada dolapta soğutun.
. Soğuk sıvı kremayı çırpın ve jelatinli karışıma ekleyip tel çırpıcı ile iyice çırpın ve pasta kremasi hazır.Şimdi rulo yaptığınız keki dikkatlice açın kremayı yayın ve kağıdın yardımıyla düzgün rulo yapın.Servis tabağına alıp üzerini kapatın ve buzdolabında 4-5 saate kadar bekletin.Servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpip dilimleyin ve afiyetle yiyin.
Afiyet olsun :)
ellrine sağlık canım cok güzel görünüyor hayırlı cumalar:)
YanıtlaSil"http://sefagen.blogspot.com"Hayırlı günler, rulo pastanız çok lezzetli ve çok güzel görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
hımmm.olsada yesem canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilçatlamayan kekler yapmaya başlayalı bende çok zevk alıyorum rulo pastadan.
YanıtlaSilellerinize sağlık Seda Hanım..
Merhaba;
YanıtlaSilKrema da su var,doğru mu?:)
Teşekkür ederim..
Yasemen hanim evet kremada su var :) tesekkurler
YanıtlaSil