Sayfalar
▼
3 Kasım 2015 Salı
Berliner
Sosyal medyada merakla bekleniyor berliner tarifi,biliyorum fazla zaman geçti ama vakit bulmak öylesi zorki.Ama şuan hem tarifi paylaşmanın hemde blogumu güncellediğimden çok mutluyum :) Fazla vakit kaybetmeden geçiyorum tarife .
Berliner
Malzemeler :
. 21.gr.yaş maya
. 100 ml.süt
. 300 gr. Un
. 40 gr.şeker
. 3 yumurta sarısı + 1 yumurta
. 40 gr.eritilmiş tereyağ
. 10 gr. Vanlilya
. 1 limon kabuğu rendesi
. bir çimdik tuz
Arasına :
Çilek marmelatı ( veya hangisini seviyorsanız)
Üzerine pudra şekeri
Kızartmak için 1 lt.sıvıyağ
Yapılışı ;
. Unu eleyerek yoğurma kabına alın,ortasını havuz gibi açıp mayayı içine ufalayın ve birkaç kaşık ılık sütten ekleyip mayayı hafif karıştırın ve minicik un serpip üzerini kapatarak 25 dakika mayalandırın.
. Yumurta sarıları +1 yumurtayı şekerle iyice çırpın.Limon kabuğu rendesi vanilya ,ılık süt ekleyip çırpmaya devam edin.25 dakika kabaran mayaya katarak mikserin hamur çırpıcı uçlarını kullanarak minicik çırpın ve tuz ve eritilmiş tereyağını ekleyip 5 -10 dakika çırpın.Üzerini minicik un serpin ve bezle kapatarak 20 dakika mayalanmaya bırakın.
.Hamuru unlanmış tezgaha alarak iyice yoğurun.Kaba alarak üzerine minicik un serpip bezle kapatıp ve 1 saat ılık ortamda mayalandırmaya bırakın.
.Fırın tepsisini iyice unlayın.Mayalanmış hamuru unlanmış tezgaha alın 2cm kalınlığında açın ve yuvarlaklar kesin (büyük su bardağından da yardım alabilirsiniz) Yuvarlakları unlanmış tepsiye dizin ve bezle üzerini örterek yarım saat mayalandırın.
.Kizartma tenceresine 1 litre sıvıyağ koyun ve yaklaşık 160- 170 derecelik ısıda (tahta kaşığın ucunu değdirin kabarcıklar çıkıyorsa tamamdır,ocağın altı çok açık olmamali ,orta ateş) Tepsiden dikkatlice bir spatula yardımıylada olur hamurları alın ve ikişerli üçerli kızartın.(yağa atarken hamurların şeklini bozmamaya özen gösterin yoksa mayası sönebilir) Arkalı önlü kızaran hamurları havlu kağıdın üzerine alıp yağını çektirin ve ılınınca yanında minicik delerek (sıkma torbasıyla ) marmelatı içine sıkın.Üzerine pudra şekeri serperek servis edin.Aynı gün tüketmeye özen gösterin .
Not :bazen yumurtanın büyüklügüne göre un az gelebiliyor ,gerekli gördüğünüzde ekleyin.
Afiyet olsun .
harika görünüyorlar, lezzeti karesinden okunan cinsten ellerinize sağlık Seda Hanım..
YanıtlaSil