Sayfalar
▼
26 Eylül 2013 Perşembe
Elmalı Muhallebi Kupları
Tezgahlarda öyle güzel elmalar çıkmaya başladıki artık gelsin elmalı tarifler :)Elma ve tarçın ikilisi bir araya gelip pişmeye başladımı evde öyle güzel bir koku oluşuyorki nice parfümlere değişilmez.Fırında pişen kek kokusu da aynı hissi verir bana ,evdeki mutluluk...Havalar hala sıcak gidiyorken soğuk birşeyler yemek isterseniz çok kolay ve lezzetli bir tatlı :)
Elmalı Muhallebi Kupları
Malzemeler ;
. 3 orta boy elma
. 3 çorba kaşığı şeker
. 1 çay kaşığı tarçın
. 1 çay bardağı ceviziçi
Muhallebi için;
. 1 litre süt
. 1 su bardağı tozşeker
. 4 çorba kaşığı un
. 1 paket vanilya
Yapılışı;
. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.Bir tavada rendelenmiş elmaları ve şekeri koyup elmalar yumuşayana kadar pişirin.Tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.Kuplara paylaştırın.Vanilya hariç tüm muhallebi malzemelerini bir tencereye koyup pişirin.Ocaktan alın ve muhallebiye vanilyayı ekleyin.Mikser yardımıyla 2-3 dakika çırpın ve muhallebiyi kuptaki elmaların üzerine ekleyin.Oda sıcaklığına gelince buzdolabında soğutun.İstediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet olsun.
çok zarif bir sunum ve lezzetli bir tarif. ellerine sağlık.
YanıtlaSilSeda Hanım ellerinize sağlık..
YanıtlaSilnefis görünüyor elmalı kuplarınız..
elleriniz dert görmesin..
asla hayır diyemem elma ceviz tarçın ve sütlü tatlı :)
YanıtlaSilafiyetle