Sayfalar

26 Eylül 2013 Perşembe

Elmalı Muhallebi Kupları












Tezgahlarda öyle güzel elmalar çıkmaya başladıki artık gelsin elmalı tarifler :)Elma ve tarçın ikilisi bir araya gelip pişmeye başladımı evde öyle güzel bir koku oluşuyorki nice parfümlere değişilmez.Fırında pişen kek kokusu da aynı hissi verir bana ,evdeki mutluluk...Havalar hala sıcak gidiyorken soğuk birşeyler yemek isterseniz çok kolay ve lezzetli bir tatlı :)










Elmalı Muhallebi Kupları

Malzemeler ;

. 3 orta boy elma
. 3 çorba kaşığı şeker
. 1 çay kaşığı tarçın
. 1 çay bardağı ceviziçi

Muhallebi için;

. 1 litre süt
. 1 su bardağı tozşeker
. 4 çorba kaşığı un
. 1 paket vanilya


Yapılışı;

. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.Bir tavada rendelenmiş elmaları ve şekeri koyup elmalar yumuşayana kadar pişirin.Tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.Kuplara paylaştırın.Vanilya hariç tüm muhallebi malzemelerini bir tencereye koyup pişirin.Ocaktan alın ve muhallebiye vanilyayı ekleyin.Mikser yardımıyla 2-3 dakika çırpın ve muhallebiyi kuptaki elmaların üzerine ekleyin.Oda sıcaklığına gelince buzdolabında soğutun.İstediğiniz gibi süsleyin.


Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. çok zarif bir sunum ve lezzetli bir tarif. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Seda Hanım ellerinize sağlık..
    nefis görünüyor elmalı kuplarınız..
    elleriniz dert görmesin..

    YanıtlaSil
  3. asla hayır diyemem elma ceviz tarçın ve sütlü tatlı :)
    afiyetle

    YanıtlaSil