Sayfalar
▼
15 Ekim 2011 Cumartesi
Lokma Tatlısı
Bu kaçıncı lokma tatlısı yapışım bilmiyorum ama içlerinde en güzeli en lezzetlisi oldu.Aynı gün iki kere mayalamak zorunda kaldım,birinin hamuruna yağ koymayı unutunca tutmadı tabi.Tekrar sil baştan yeniden mayaladım lezzeti on üzerinden on .Yalnızca un eklerken tam ölçüyü yazmayı unutmuş -tabii o üzüntüyle (ikinci kere yapınca )- göz kararı koymuştum.Un ölüçüsünü bu yüzden göz kararı verebileceğim.Anneciğimin pek hoşuna gitmişti ,daha yaparken sıcak sıcak yedik .Geçtiğimiz günlerde güzeller güzeli annem bir operasyon geçirdi.Şimdi çok daha iyi ,çook daha iyi olacak inşallah.Şimdi herkese güzel bir hafta sonu dileyerek geçiyorum tarifimize :)
Lokma Tatlısı
Malzemeler ;
. 3 su bardağı su
. 50 gr.maya
. 1 çorba kaşığı toz şeker
. 60 gr.tereyağ
. 1/2 tatlı kaşığı tuz
. 5-5,5 su bardağı un(göz kararı ekledim)
Şerbeti için ;
. 1 kg.tozşeker
. 850 gr.su
. 1/4 limonun suyu
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı ;
. Şerbeti hazırlayıp soğutun.
. Mayayı toz şekeri bir kaba koyup suyun 1 bardağını ılıştırıp üzerine dökelim.İyice eritin .Unu ve geri kalan suyu eritip ılıttığınız yağı ekleyip iyice yoğurun.Hamur ele yapışan yumuşak ve hafif akışkan bir hamur olmalı.Gerekirse un eklenebilir.En az bir saat sıcak bir ortamda üzeri bezle kapalı bir şekilde bekletin.Ben battaniyeye sardım :)
. Mayalanmış hamurdan bir parça alıp ,avucunuzu yavaşça sıkarak ,baş ve işaret parmaklarınızın arasından fındık büyüklüğünde bir parçayı yağladığımız çay kaşığıyla alıp ,kızgın sıvıyağda altın sarısı olana kadar pişirip soğuk şerbete atalım.Şerbette kaşıkla alt üst edip şerbeti çekince alın .Servis tabağına koyun.Hamur bitene kadar bu işlemi devam edin.
. Küçük bir kaseye sıvıyağ koyup lokmayı aldınız kaşığı burada bekletebilirsiniz.Kızartacağınız sıvıyağın kızgın olmasına özen gösterin.Lokmalar şerbetlerini çekince hemen alınki yumuşamasınlar .Servis önerisi olarak üzerine tarçın ekleyebilirsiniz.Ama mutlaka sıcak sıcak tüketin daha nefis çıtır çıtır oluyor :)
Ellerinize saglık,çok gzüel olmular.bende lokmaya bayılıyorum üstünede tarçın oldumu hımmmm enfesss
YanıtlaSilSEDACIM SICAK SICAK YENİR TABİİ ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELİNE SAĞLIK,ANNECİĞİNE DE ŞİFALAR DİLERİM
YanıtlaSilSedacım anneciğine geçmiş olsun inşallah herşey çok daha iyi olacak
YanıtlaSilben yapamıyorum bu tatlıyı ya mayanın tadı oluyor ya da yumuşuyor
ama sen nefis yapmışsın ellerine sağlık
off sıcak sıcak ne güzel yenirdiii. ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı'ndan sevgiler...
nefiss görünüyor Seda Hanım,
YanıtlaSilellerinize emeklerinize sağlık..
sevgiler..
Çok lezzetli olduğuna eminim canım nefis duruyor, ellerin dert görmesin..Tarifkolik..
YanıtlaSilbu yaz cunda ve dikilide ne çok yedim ama evde yapmaya üşendim doğrusu :))
YanıtlaSilnefis olmuşlar ellerine sağlık canım
Acı dolu bir hafta sonu yaşıyoruz ne yazıkki...
YanıtlaSilsedacım şimdi olsa nede güzel yerdim valla hımm şahane ellerine sağlık sana anneciğine afiyet bal olsun
YanıtlaSilSevgiler
süper görünüyor:))
YanıtlaSil