Sayfalar
▼
5 Ekim 2011 Çarşamba
Çatal Çörek
Mis gibi bir çayın yanına bu çatal çöreklere hayır demem mümkün değil:)Okula giderken sokak simitçilerinden alırdım,ayrı severim ben bu çörekleri.Pişerken de eve yayılan mahlep kokusuna bayılıyorum .Heryere yayılan bu koku hiiiiç bitmesin istiyorum.
Çatal Çörek
Malzemeler ;
. 125 gr.yumuşak margarin(Becel zeytinyağlı kullandım)
. 2 çorba kaşığı sıvıyağ
. 2 çorba kaşığı yoğurt
. 2 çorba kaşığı toz şeker
. 2 tatlı kaşığı mahlep
. 1 tatlı kaşığı tuz (silme )
. 2 ,5 - 3 su bardağı un
. 1 paket kabartma tozu
Yapılışı ;
. Bütün malzemeleri karıştırma kabına koyup iyice yoğurun.Hamuru 12 eşit parçaya bölün. Her birini elinizle rulo şeklinde yapıp çatal şekli verin.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine yumurta sarısı sürün.Üzerlerine çörek otu serpin.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun :)
Canım bayılırım çatal çöreğe ellerine
YanıtlaSilsağlık öpüyorum.
mis miss, tatlı şeyler bulmak kolay da tuzlularda sıkıntım var, bu bir seçenek :) ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı'ndan sevgiler...
bende bayılırım bu çöreklere özellikle mahlebin o güzel kokusuna
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım
Mis gibi koktu di mi yaparken... Ohh ellerinize sağlık.
YanıtlaSil2 tane olsaydı sabah kahvaltısına ellerine sağlık Sedacım
YanıtlaSilkıyır kıyır çayla harika gider.ellerine sağlık canım.öpüyorum.
YanıtlaSilşimdi çay içip blogları gezerken 1 tane oluverseydı çayımın yanında ne güzel olurdu :)
YanıtlaSilellerinize sağlık,sevgiler:)
mahlep kokusuna bayılırım. ellerine sağlık canım
YanıtlaSilkesinlikle aynı fikirdeyim..
YanıtlaSileve yayılan o koku hiiçç bitmemeli:))
ellerinize sağlık:))
Missss gıbı kokusu buralara kadar geldı.ellerıne saglık canım.
YanıtlaSilÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR,ELİNİZE SAĞLIK:) BEN DE GEÇEN GÜN YAPTIM,MAHLEP YOKTU YERİNE DR. OETKER'İN ÇEŞNİLİ KABARTMA TOZUNU KULLANDIM,ÇOK GÜZEL OLDU,TAVSİYE EDERİM..
YanıtlaSilooo mis gibi mahlep kokulu çatallar ne çok yapardı annem ben hiç yapmadım ama.Ellerine sağlık canımmmm
YanıtlaSilBu lezzetleri sevmemin en büyük nedeni mahlep e olan düşkünlüğüm. Ellerine sağlık canım. sevgiler
YanıtlaSilBende bayılırım deneyeceğim birgün inş, ellerine sağlık canım.. Tarifkolik..
YanıtlaSil