Sayfalar

12 Eylül 2011 Pazartesi

Yoğurtlu Karışık Kızartma









Bugün Miniş'i ne zamandır gitmek istediği filme götürdüm.Daha bu sene sinemeyla tanışan tatlı prenses ilk deneyiminde biraz ürkmüş olsada çabuk adaptasyon sağlamıştı.Sevdiği bir filmde olsa bugün pek mutlu olamadı,neymiş efendim üç boyutlusunu izleyememiş.Malum İstanbul trafiğinde bu kadar yetişebiliyoruz.Üç boyutlu filmin seansını on dakika arayla kaçırmış bulunduk.Çocuklar ,heleki şimdiki nesilin ...

Bu yaz, et yemeklerinin yanına pek sık yaptım .Sebzelerde bahçeden olunca tabii kızartmada olsa asla hayır diyemedik ;)
Öyle uzun uzuna tarif vermeyeceğim ,patlıcanları alaca soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın ve tuzlu suda on beş dakika kadar bekletin.Kabakların kabuklarını ince bir şekilde kazıyıp onları da kuşbaşı şeklinde doğrayın.Biberlerin tohum kısımlarını çıkarıp iyice temizleyin.Sebzeleri iyice süzüp kurulayın ve kızgın yağda kızartın.Soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.Buzdolabında soğuduktan sonra servis edin.





Afiyet olsun.

7 yorum:

  1. offfff.şimdi olsada yesem .bol yoğurtlu harika olur canım.ellerinesağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Kızartmaya hiç hayır diyemiyoruz. Yoğurt soslusuna hele hiç. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. ayy bayılırım vallahi..ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  4. Sedam prensesin ilk sinema deneyimi
    nin keyifle geçmesine çok sevindim.
    Anime filmleri ben bile çok severim
    kızartmaya gelince enfes ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık arkadaşım yazın vazgeçilmezlerimdendir

    YanıtlaSil
  6. AFIYET OLSUN COK GUZEL OLMUS
    YAZIN EN GUZEL YEMEGI
    SEVGILER

    YanıtlaSil