Sayfalar
▼
12 Eylül 2011 Pazartesi
Yoğurtlu Karışık Kızartma
Bugün Miniş'i ne zamandır gitmek istediği filme götürdüm.Daha bu sene sinemeyla tanışan tatlı prenses ilk deneyiminde biraz ürkmüş olsada çabuk adaptasyon sağlamıştı.Sevdiği bir filmde olsa bugün pek mutlu olamadı,neymiş efendim üç boyutlusunu izleyememiş.Malum İstanbul trafiğinde bu kadar yetişebiliyoruz.Üç boyutlu filmin seansını on dakika arayla kaçırmış bulunduk.Çocuklar ,heleki şimdiki nesilin ...
Bu yaz, et yemeklerinin yanına pek sık yaptım .Sebzelerde bahçeden olunca tabii kızartmada olsa asla hayır diyemedik ;)
Öyle uzun uzuna tarif vermeyeceğim ,patlıcanları alaca soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın ve tuzlu suda on beş dakika kadar bekletin.Kabakların kabuklarını ince bir şekilde kazıyıp onları da kuşbaşı şeklinde doğrayın.Biberlerin tohum kısımlarını çıkarıp iyice temizleyin.Sebzeleri iyice süzüp kurulayın ve kızgın yağda kızartın.Soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.Buzdolabında soğuduktan sonra servis edin.
Afiyet olsun.
offfff.şimdi olsada yesem .bol yoğurtlu harika olur canım.ellerinesağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilKızartmaya hiç hayır diyemiyoruz. Yoğurt soslusuna hele hiç. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilayy bayılırım vallahi..ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilSedam prensesin ilk sinema deneyimi
YanıtlaSilnin keyifle geçmesine çok sevindim.
Anime filmleri ben bile çok severim
kızartmaya gelince enfes ellerine sağlık öpüyorum.
ellerine sağlık arkadaşım yazın vazgeçilmezlerimdendir
YanıtlaSilAFIYET OLSUN COK GUZEL OLMUS
YanıtlaSilYAZIN EN GUZEL YEMEGI
SEVGILER
Yogurtlu olan herseye bayilirim :)
YanıtlaSil