Sayfalar
▼
4 Eylül 2011 Pazar
Şeftali Konservesi - Kış Hazırlıkları
Yazın kilo kilo şeftali alırım bizim eve.Bizimkiler pek seviyor ,kışında marketlerden kompostosunu ararlar.Bu sene kendim yaptım,doğal katkısız ev yapımı.Gönlümce yedirebileceğim sevgili Miniş'ime :)Hem pasta ve keklerede rahatça koyabilirim.Canım annemde reçelini yapmış ,tarifini alıp mutlaka yayınlayacağım ;) herkese iyi haftalar diliyorum .
Şeftali Konservesi
. 2 kg.nektarin (şeftaliler sert olmalı )
. 2,5 su bardağı toz şeker
. 1 litre yakın su
Yapılışı ;
. Şeftalileri yıkadıktan sonra kabuklarını soyup resimdeki gibi küçük parçalara bölün.Çekirdeklerini ayırın.(ben hiçbir meyvanın çekirdeğini atamam ,kurutup bir yerde toprağın bir köşesine dikerim :),belki tutar değilmi?)Suyu ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın.(şeker miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)Kaynayan suyun içine şeftalileri koyun.Meyvalar hafif yumuşayana kadar kısık ateşte kaynatın.Ocaktan alıp sıcağıyla kavanozlara paylaştırın,kapaklarını kapatıp ters çevirerek üzerine bir örtü örterek soğutun. Soğuyunca kuru ve serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Canımmm afiyet şeker olsun inşallah sağlıkla tüketin öpüyorum.
YanıtlaSilbir kavonozcukda ben alabilirmiyim:) çok severim kendilerini..
YanıtlaSilsevgilerimle
miss gibi kokulu kokulu olmuştur.ellerine sağlık canım.öpüyorum.
YanıtlaSilDenemeli bu tarifi mutlaka. Ben de çok severim şeftaliyi:)))
YanıtlaSilÇok hamaratsınız maşallah :) Ellerine sağlık şahane duruyor, sevgiler.. Tarifkolik..
YanıtlaSilmis kokusu buralara kadar geldı,ellerıne saglık.
YanıtlaSilAnnem bu sene bahçenin şeftalisi ile bol bol şeftali kompostosu ve reçeli yapmış. Böyle anne eli ile yapılıp hazır gelince yapmak nasip olmuyor bana:) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilne güzel hazırlıklar..
YanıtlaSilbayılıyorum böykle olunca..
sağlık dolu her an el altında..
afiyetle yemek nasip olsun
sevgiler...