Yine Yılbaşı akşamı için arkadaşlarımıza hazırladığım sofradan bir tarif.Humusu sevmemelerine rağmen bu tarife hayır diyemediler ;) bir dilim kızarmış ekmekle müthiş bir ikili oluyorlar.Diğer humus tariflerinden tek farkı içinde yoğurt oluşu .Annemin seneler öncesinden Güneyli bir arkadaşından öğrendiği bu güzel tarifi sizlerinde beğeneceğine eminim.
Humus
Malzemeler ;
- 2 su bardağı nohut
- 1 su bardağı tahin
- 1 çorba kasesi yoğurt
- 1/2 su bardağı haşlanmış nohutun suyu
- 7-8 diş sarımsak
- 1.5 adet limon suyu
- 1 .5 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- tuz
- kimyon
Yapılışı ;
- Nohutları bir gece önceden suda ıslayın.Nohutlar ,iyice yumuşayana kadar düdüklü tencerede haşlayın.Rondoda haşlanmış nohutları püre haline getirin ve içine dövülmüş sarımsak,yağ ,limon suyu ,tahin ,haşlama suyu ,yoğurt ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.Servis tabağına alıp üzerini maydanoz ve sumak ile süsleyin.
Not; rondoda iyice çekildiğinden nohutların kabuklarını ayıklama ihtiyacı olmuyor .Eğer rondoda çekmeyecekseniz mutlaka kabuklardan arındırmalısınız.
Afiyet olsun.
Ben de arkadaşımda tattım ilk defa :)
YanıtlaSilHarika bir tat,ben çok beğendim..
Ellerine sağlık..
sevgilerimle..
Sedacım ellerine sağlık ben çok severim humusu hele bir de üzerine biraz pastırmayı soteleyip koyarsan mis
YanıtlaSilSeda Hanım ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilhumusu hiç denemedim ama tadının nefis olduğunu biliyorum..
bir de ufak bir hatırlatmam olacak tarife 2 su bardağı humus yazmışsınız nohut olacaktı sanırım..
nefis olmuş sedacım,ben bayılırım humusa,birde senin tarifinle denemek isterim.sevgiler.
YanıtlaSilnefis olmuş sedacım,ben bayılırım humusa,birde senin tarifinle denemek isterim.sevgiler.
YanıtlaSilHumus sevilmez mi hiç? Ellerine sağlık sevgili Seda.
YanıtlaSil;) Denizcim küçük hatırlatma için çok teşekkür ederim. e ufaklıkla beraber tarif yazarsan bu kadar olur ;)
YanıtlaSilBen bayilirim humusa. Elelrine saglik. Nefis gorunuyor.
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.
YanıtlaSilSedacığım elelrine sasğlık canım....
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık. Çok nefis bir mezedir:)
YanıtlaSilYoğurt ile bence daha hafif olacaktır. Mutlaka bu şekilde deneyeceğim canım
YanıtlaSilEllerine sağlık
sevgiler
benim pek aram olmasada eşim bayılır..
YanıtlaSileline sağlık canım bende minik bir hediyen var
sevgiler
Canım ellerine sağlık.Humus yaptığımda genelde ben yerim eşim sadece tadına bakar yada 1-2 çatalda bırakır
YanıtlaSilÇok çok çok severim. Hele de Tike'de üstüne pastırma pişirip sunarlar ya bayılırım:) Ben de zaman zaman yaparım. Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilEllerine saglik canim hayirli aksamlar diliyorum.
YanıtlaSilellerine sağlık canım,nefis görünüyor
YanıtlaSilçok öpüyorum