Sayfalar

27 Aralık 2010 Pazartesi

Güveçte Sucuklu Kuru Fasülye

















Bir haftayı aştı dimi sesim çıkmayalı? evet evet...Hani vardır ya çok zor günler geçirirsiniz ,çok sıkıntılıdır ,uzuuun bir zaman alacaktır bu süreç. işte öyle biir haftadan yeni çıktım.Eşimin annesiyle ilgili mühim sağlık problemlerimiz var .Zor günler var daha. Umut sadece umutlarımız var...
Çok çok klasik ve geleneksel olan bir yemeğimiz dimi ?Mutfağa yeni girmiş ve yemeklerle henüz yeni haşır neşir olacak arkadaşlarımız olabilir, tarif onlar için ;)


Güveçte Sucuklu Kuru Fasülye

Malzemeler ;
  • 2 su bardağı kuru fasülye
  • 100-150 gr. sucuk
  • 1 adet iri soğan
  • 1 adet yeşil biber (sivri veya çarliston olabilir )
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı margarin (Becel zeytinyağlı kullandım)
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • yeterince su
  • tuz ,kimyon

Yapılışı ;

  • Bir gece önceden kuru fasülyeyi ıslayın.Islamış olduğunuz suyu döküp düdüklü tencereye fasülyeyi ve yeni su koyup biraz diri olacak şekilde haşlayın.
  • Ayrı bir tencerede yağı eritin ,sıvıyağı ekleyip yemeklik doğranmış soğanı kavurun.Yeşil biberi küçük doğrayıp soğanlarla birlikte kavurun.Halka şeklinde sucukları ince ince doğrayıp hepsini birlikte kavurun.Salçaları ekleyin.Haşlanmış olan fasülyeleri de ekleyip üzerini biraz(2 parmak kadar ) geçecek kadar su koyun .Gerekirse su ekleyebilirsiniz.Baharatlarını ekleyip suyunu bir iki dakika kadar kaynatıp genişçe bir güvece dökün .Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.

Afiyet olsun.

Kahve Dünyası' na Teşekkür ve 4.Blog Yazarları Buluşması


Geçen akşam Kahve Dünyası'ndan çok lezzetli bir paket aldım.İçinde ağzımızı tatlandıran ,içi çıtır çıtır dışı gerçek çikolata kaplı Bonte ürününü tatma fırsatını buldum.Prensesim çok sevdi ;) Çok lezzetli olduğundan farkında olmadan ölçüyü kaçırabilirsiniz ,dikkat derim ;)































Geçtiğimiz hafta Cihan ve Seviye Kaloğlu ,Serap Yücesoy ve sevgili Aylin 'nin çalışmaları sonucu muhteşem bir Blog Yazarları buluşması düzenlendi.Moss Marine Cafe 'de gerçekleşen buluşma çok renkli ,çok yemekli, çok sohbetli ve çok hediyeli geçti ;) Prensesimle gittiğim bu buluşmaya büyük keyif alarak döndük.Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim .



























Muhteşem sohbetiyle Yasemin Sungur'u dinleme ve tanışma fırsatı bulduk.

17 Aralık 2010 Cuma

Şekerpare



















Bu tatlının adını ne zaman duysam yada kendisini yesem aklıma hep Şener Şen ve İlyas Salman'nın oynadığı bir Türk filmi gelir ;) Sanırım ordaki repliklerden olsa gerek bu tatlıyı ayrı bir severim.Adını gerçekten de tadından alıyor ,şeker gibi... Herkese güzel bir hafta sonu tatili diliyorum ;)


Şekerpare

Malzemeler ;

Hamuru için ;
  • 600 gr.un
  • 200 gr.pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet yumurta
  • 250 gr.margarin
  • bir tutam tuz

Şurubu için ;

  • 900g.toz şeker
  • 1100 gr.su
  • çeyrek limon suyu

Yapılışı ;

  • Hamur malzemelerin hepsini karıştırıp iyice yoğurun.Üzerine nemli bir bez örterek 15-20 dakika kadar dinlendirin.
  • Bu sırada şekerle suyu bir tencereye koyup kaynatın.İçine limon suyu ilave edip şurubun biraz kıvama gelmesini sağlayın ve bir kenarda soğutun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp iyice yuvarlayın ve yağlanmış fırın kabına aralıklı dizin.Şekerparelerin tam ortasına fındık veya badem batırın.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
  • Şekerpareler fırından çıkar çıkmaz soğuk şurubu kepçeyle yavaş yavaş dökün.Şekerpareler şerbeti çekip soğuyunca servis yapın.

Afiyet olsun.

12 Aralık 2010 Pazar

Üzümlü Kurabiye

















Güzel bir pazar sabahından herkese merhaba vee günaydın;) Soğuk buz gibi bir İstanbul var iki gündür.Evden çıkmamak için müthiş bahaneler ,Mis gibi tomurcuk kokulu sıcacık bir demlik çay yapıldı yanına da bu kurabiyeler ;)

Üzümlü Kurabiye

Malzemeler ;
  • 250 gr.yumuşak margarin (oda sıcaklığında )
  • 1.5 su bardağına yakın pudra şekeri
  • 2 adet yyumurta
  • 150 gr. kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • yarım paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un

üzerine ;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • susam

Yapılışı ;

  • Hamur için tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp iyice yoğurun.Cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp rulolar yapın ve iki ruloyu örgü yapın.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin .Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Afiyet olsun.

8 Aralık 2010 Çarşamba

Sebzeli Tavuk Rulo



















Sebzeli Tavuk Rulo


Malzemeler ;
  • 500 gr.tavuk göğüs eti
  • 2 çorba galeta unu
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı köri
  • tuz ,karabiber
  • yarım sarı dolmalık biber
  • yarım kırmızı biber
  • 1 su bardağı bezelye

Üzeri için ;


  • 1 su bardağı mısır gevreği
  • bir tutam ince kıyılmış maydanoz
  • tuz ,karabiber

Yapılışı ;


  • Tavuk etini rondoda kıyma haline getirin ve bir kaba alın.Üzerine yumurta sarısı,galeta unu ,sıvıyağ ve baharatları ekleyip iyice yoğurun.Küçük küçük doğranmış biberleri ve bezelyeyi de ekleyip yoğurun .

  • Fırın tepsisine yağlı kağıdı serip tavuklu harcı üzerine koyun ve elinizle rulo şeklini verin.

  • Üzeri için ,mısır gevreğini elinizle bir kaseye iyice ufalayın.İnce kıyılmış maydanozu ve baharatları da ekleyip karıştırın.Bu karışımla tavuk rulonun üzerini kaplayın.Önceden ısıtılmış 190 derecelik fansız fırında 1 saate yakın pişirin.Fırından çıkarınca 5 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyin.Yanına sebze soteledim ,beraber nefis oldular.

Afiyet olsun.

6 Aralık 2010 Pazartesi

Cevizli Kadayıf Dolması



















Kötü bir haftasonu oldu benim için, merakla beklediğim sınav sonucum açıklandı.Maalesef iki puanla kazanamadım.Sonuca itiraz dilekçemi gönderdim bugünde .O da birkaç güne açıklanır.Ama ben şimdiden Mart 2011 'deki sınava çalışmaya başladım bile ...
Üzgünüm ,mutsuzum .Şimdi, yeniden aynı strese nasıl katlanırım bilmiyorum düşündükçe mideme kramplar giriyor.Kendimi bugün, bu tatlıya verdim doyasıya yedim, mutlu olabilmek için ;)


Cevizli Kadayıf Dolması

Malzemeler ;
  • 300-350 gr.tel kadayıf
  • 1 kase iri çekilmiş ceviz içi
  • yeteri kadar tereyağ

Şerbeti için ;

  • 3 su bardağı toz şeker,
  • 3 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı ;

  • Şerbet için şeker ve suyu bir tencereye koyup kaynatın.Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin ve birkaç dakika daha kaynadıktan sonra soğuması için bir kenara alın.
  • Tel kadayıftan avuç içinize sığacak kadar parça alıp üzerine ceviz içini yerleştirin.Dolma sarar gibi sıkıca sarın.Yağlanmış fırın kabına yerleştirin.Kadayıf bitene kadar işlemi tekrar edin.Her birinin üzerine bir çay kaşığı kadar tereyağ koyup önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında nar gibi kızartın.
  • Kadayıfları fırından alıp ilk sıcaklığı gidince kepçeyle üzerlerine şerbeti dökün.Soğuduktan sonra üzerine toz yeşil fıstık serpin .

Afiyet olsun.

4 Aralık 2010 Cumartesi




















Akşam çaya misafirlerim vardı .Böreğin ve cupcake yanına yaptım çok beğenildi.Sık sık yaparım çay sofralarına ama görüntüleyememiştim .Bugün nihayet fotolarını çektim.Herkese iyi pazarlar diliyorum.


Mercimek Köftesi

Malzemeler ;

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet taze soğan
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • yaklaşık 4 su bardağı su
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 3 çorba kaşığı salça
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 4 çay kaşığı kimyon
  • 1,5 çay kaşığı pulbiber

Yapılışı ;

  • 4 su bardağı suyla mercimekleri bir tencerede suyunu çekene kadar haşlayın.(suyunu tam çektirmeyin yaklaşık 1 çaybardağı kadar dibinde kalsın.)1 su bardağı ince bulguru haşlanmış mercimeklerin içine koyup karıştırın ve kapağını kapatın.20 dakika kadar dinlendirin.
  • Küçük bir tavaya margarini koyup eritin.Kuru soğanı incecik yemeklik doğrayın ve yağda kavurun.Salçayı ilave edip bir iki dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın.
  • Maydanozu ve taze soğanı ince ince doğrayın.Büyük bir kaba yeşillikleri ,bulgurlu mercimeği ,soğanlı salçalı karışımı ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.Elinizle köfte şeklini vererek servis tabağına yerleştirin.Yeşilliklerle servis edin.

Afiyet olsun.

2 Aralık 2010 Perşembe

Çikolatalı Makaron




























Herkese günaydın dün gece büyük emekler sarfederek yaptığım ve bir gecede buzdolabında resimlerinin çekilmesini bekleyen cici makaronlarım.İlk denememe rağmen beni hayal kırıklığına uğratmadıkları için ''cici'' diyorum onlara.İkinci tepside biraz hava kabarcıkları kalıp görüntü bozukluğuna sebep olsalarda içleri yumuşacık kek kıvamında kalıp üzerleri kurabiye gibi ağızda dağılıyorlar ;) evet sabah sabah yediğim için bir fincan kahve eşliğinde pek de mutlu ettiler beni ;) bunlara karşı koymak mümkün değil ;)

Çikolatalı Makaron

Malzemeler ;

Hamuru için ;
  • 90 gr.toz badem
  • 150 gr.pudra şekeri
  • 15 gr.kakao
  • 75 gr. yumurta beyazı
  • bir çimdik krem tartar
  • 35 gr.toz şeker

Ganaj için ;

  • 150 ml.krema
  • 150 gr.kuvertür çikolata

Yapılışı ;

  • Öncelikle ganajı hazırlayınki bir kenarda soğuyup ideal kıvama gelsin.Küçük sos tenceresinde kremayı koyup kaynama kıvamına gelene kadar ısıtın ve altını kapayın.Küçük doğranmış çikolatayı koyup eriyene kadar sürekli karıştırın.Soğuyunca ganajı sıkma torbasına koyun.
  • Toz badem,pudra şekeri ve kakaoyu robotta incecik olmaları için çekin.Bir kaseye boşaltın.
  • Yumurta beyazlarını krem tartarla birlikte köpük köpük ve çok sert olana kadar mikserle çırpın.(bu işlem uzun sürecektir.)Çırparken yavaş yavaş toz şekeri ekleyin.Bu karışımı elinizle bir spatula yardımıyla kuru toz bademli karışıma alttan üstte doğru karıştırarak yedirin.
  • Hamuru sıkma torbasına koyup 2 cm. çapında 3'er cm.'lik aralarla yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıkın.Tepsinin altını tezgaha vurun ki hava kabarcıkları çıksın.
  • Önceden ısıtılmış 160 derecede 10 dakika pişirin.Yaklaşık iki tepsi çıkıyor ben ayrı ayrı pişirdim tepsileri
  • Bir kenarda iyice soğutun.Sıkma torbasındaki ganajı ilk tepsideki makoronların üzerine sıkıp diğeriyle yapıştırın.Buzdolabında bir gece bekledikten sonra tüketilmesini tavsiye ediyorum

Afiyet olsun.