Sayfalar

23 Mayıs 2010 Pazar

Lazanya
























Pazar günü hava bir açık bir kapalı olunca evde kalma kararı aldık.Evde ailece pazar keyifi yaptık.Bu keyfe bir de lazanya keyfi ekledik :)

Lazanya

Malzemeler ;
  • 5 yaprak Barilla Lazanya
  • 150 gr.kıyma
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet havuç
  • 1 adet domates
  • 1 adet kereviz
  • 1 adet kesme şeker
  • tuz,karabiber

Beşamel Sos ;

  • 2 su bardağına yakın süt
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 çorba kaşığı un
  • tuz,karabiber

Yapılışı ;

  • Orta boy bir tavada yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağla birlikte hafif pembeleştirin.Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.Rendelenmiş havuç ve kerevizi ekleyip biraz kavurun.Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın ve kıymalı harca ekleyin .Şekeri ,tuzu ve baharatları ekleyip suyunu çekene kadar ağzı kapalı olarak pişirin.
  • Sos tenceresine tereyağını koyup eritin ve unu ekleyin.Un kokusu çıkana kadar bir iki dakika kadar kavurun ve ağır ağır sütü ekleyin.(sütün hepsini bir anda eklemeyin koyulaştıkça azar azar ekleyin.Tuzunu karabiberini ilave edin ve akıcı bir sos kıvamı elde edin.(Burda koyu olursa biraz daha süt ekleyerek açabilirsiniz.)
  • Fırın kabınıza bir miktar (2-3 çorba kaşığı ) beşamel sos sürün ve üzerine lazanyanın ilk katını yerleştirin.Lazanyanın üzerine iki çorba kaşığı kadar kıymalı harçtan ve beşamel sostan koyun.Bir çorba kaşığı kadar da rendelenmiş kaşar peyniri de koyun ve diğer yaprağı üzerine yerleştirin .(iç malzemeleri lazanyanın her yerine eşit bir şekilde yayın)Son kata gelene kadar aynı işlemleri yapın ve son katta sadece kalan beşamel sosu ve rende kaşar peynirini koyun.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Benden notlar ;

  • Biz ,iki buçuk kişilik bir aile olduğumuzdan lazanya üçe bölündüğünde bize yetiyor.Eğer daha fazla yapmak isterseniz ölçüleri arttırabilirsiniz.
  • Kerevizin özellikle yapraklarını da içine ince ince doğrayın.Kereviz sevmiyorsanız hiç koymayabilirsiniz.
  • Yanında bol yeşil yapraklı salata ile servis yapın.
  • Beşamel sos yaparken bir miktar tavuk suyuda kullanabilirsiniz.

11 yorum:

  1. Sedaa'cığım çok güzel görunuyor ellerıne sağlık canım.sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. ohhh en güzelini yapmışsınız.böyle havalarda dışarı çıkmayı hiç sevmiyorum.lazanya süper ellerinize sağlık afyetler olsun

    YanıtlaSil
  3. off cok feci canim cekti. ellerine saglik nefis görunuyor. cok severim lazanyayi.

    YanıtlaSil
  4. lazanya yedigim fakat evde hiç denemedigim bir lezzet.ama bu görüntülerden sonra denemek şart oldu.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  5. Her gün ne yapsam diye düşünürken bu tarif çok iyi oldu.Teşekkür ederim Seda (:

    YanıtlaSil
  6. Bizde hafta sonu benhurum'la yaptık afiyetle de yedik. süper sedacım ellerine sağlık. sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Harika gorunuyor, ellerine saglik.

    Guzel bir hafta diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  8. Lazanyaya bayılırım eşimde çok sever. Çok iyi fikir. Bu hafta bir yapıp yemek lazım:) Ellerine sağlık... Sevgiler.:)

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar,
    Ayşe Yaman'ın sponsorluğun da yaman etkinlikler çerçevisin de KREM ŞANTİLİ TATLILAR aktivasyonunu bu ay ben üstlendim. Krem şantili tüm tatlıları sayfamda paylaşabilirsiniz. Katılım tarihi 15 Mayıs-15 Haziran arası olacaktır. Sizde davetlimsiniz. Ayrıntılar için mutfaktayimm.blogspot.com adresim'den bana ulaşabilirsiniz. Harika tarif ve fotoğrafınızı bekliyorum...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. sedacım muhteşem bir görüntü gerçekten, lezzetin de ne kadar cazip olduğunu tahmin edebiliyorum. ellerine sağlık canım. sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Lazanya benim makarna cinslerinde tek sevdiğimdir. Diğerlerini pek aramam. Ama nedense kızıma hiç yediremedim bugüne kadar.Gerçi büyüdü artık tekrar denemekte fayda var.Hele şimdi bu görüntüden sonra kesin tekrar denemek lazım

    ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil