Sayfalar

19 Mayıs 2010 Çarşamba

Elmalı Tart



























Bizimkilerin çok ama çok sevdiği,pişerken eve mükemmel bir koku bırakan tart yaptım.Tabii yanında birkaç güzel tat daha yaptım ama resimlemem mümkün olmadı.Bu tarifimi sürekli yaparım çok lezzetli olduğunu garanti ediyorum.Şimdiden afiyet olsun

ve herkesin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı da kutlu olsun.

Elmalı Tart

Malzemeler ;

Ara malzemesi için ;
  • 3 adet büyük boy elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı kırık fındık
  • 1 çay kaşığı karanfil

Tart hamuru için;

  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 70 gr.tereyağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un

Yapılışı ;

  • Öncelikle orta boy bir tavaya kabukları soyulmuş elmaları rendeleyin.Toz şekeri ve karanfili de ekleyip ocakta suyunu salıp çekene kadar pişirin.Ocağın altını kapatmaya yakın tarçını ve fındığı ekleyip bir - iki kere karıştırın.İç malzemeyi soğumaya bırakın.
  • Hamur için sıvıyağ,yoğurt , tereyağ ve toz şekeri bir kaba koyup çırpma teliyle karıştırın.Yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu eleyerek malzemelere ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak hamur elde edin.10 dakika kadar hamuru dinlendirin.
  • Hamurun 3/4 'nü yağlanmış tart kalıbınıza elinizle açarak yerleştirin.Elmalı iç harcı hamurun üzerine yayın. Kalan diğer hamuru folyoya sarıp yaklaşık 10-15 dakika kadar buzlukta bekletin.Buzluktan çıkardıktan sonra ince şeritler yapın(burda dondurucuda daha uzun bekletirseniz hamuru rendeleyebilirsinizde ) ve harcın üzerine yerleştirin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Fırından çıkarıp kalıpta soğutun ve servis tabağına aldığınızda üzerine pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun.

17 yorum:

  1. Seda'cığım ellerıne saglık canımmm.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Bilirim o nefis kokuları canım..Ellerine sağlık pek nefis görünüyor..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Sedacım ellerine sağlık çok severim şöyle yanına bir de güzel bir çay oldumu ohhh

    YanıtlaSil
  4. Sedacım elmalı tüm lezzetler başımın
    tacı:))Tartın gerçekten enfes görünü
    yor ellerine sağlık çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık,o pasta,tart,kek ,kurabiye kokuları beni çıldırtır.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglik canim...
    Cok leziz görünüyor..

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Off ne hoş bır koku ne hoş bır aroması vardır ..
    ellerıne sağlık ..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. eline sağlık sedacım . bende de sıradaki tarif buna benzer .
    keyifli bir atıştırmalık. sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Bayılırım elmalı tarta..Resimden belli ne kadar lezzetli olduğu..Harikasın Seda!

    YanıtlaSil
  10. gerçekten o nefis koku emeklerin bir nevi karşılığı olarak koltukları kabartıyor:) yani bende böyle oluyor:)) sımsıcak yorumunuz için çok teşekkür ederim seda hanım..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  11. Sedacım çok severim elmalı tartı bende. Seninki de çok lezzetli duruyor. Ellerine sağlık canım:) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Ellerine saglik, hersey harika gorunuyor Seda'cigim,

    Sevgilerimi gonderiyorum ve de guzel bir hafta sonu diliyorum.

    YanıtlaSil
  13. ELLERİNE SAĞLIK .TARTI BİR TÜRLÜ DENEME FIRSATIM OLAMADI AMA SNEİN TARİFİ NOT ETTİM İLK FIRSATTA DENEYECEGİM İNŞALLAH:))

    YanıtlaSil
  14. hımm çok severim çok şimdi çayımın yanına olsa hiç hayır demezdim
    kocaman bir dilim yerdim..:)
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Seda tatlının kokusu taa buralara kadar geldii..çayımın yanına bir dilim aldım..ellerine sağlık..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. oyy anam o ne ya bitirdin resmen beni. agzimin suyu akti. ilk firsatta deniycem, ellerine saglik

    YanıtlaSil
  17. elmalı tartın kokusunu hiç bişeylere değişmem. muhteşem bir görüntü canım. öpüyorum.

    YanıtlaSil