Bizimkilerin çok ama çok sevdiği,pişerken eve mükemmel bir koku bırakan tart yaptım.Tabii yanında birkaç güzel tat daha yaptım ama resimlemem mümkün olmadı.Bu tarifimi sürekli yaparım çok lezzetli olduğunu garanti ediyorum.Şimdiden afiyet olsun
ve herkesin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı da kutlu olsun.
Elmalı Tart
Malzemeler ;
Ara malzemesi için ;
- 3 adet büyük boy elma
- 1 çay kaşığı tarçın
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı kırık fındık
- 1 çay kaşığı karanfil
Tart hamuru için;
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 70 gr.tereyağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
Yapılışı ;
- Öncelikle orta boy bir tavaya kabukları soyulmuş elmaları rendeleyin.Toz şekeri ve karanfili de ekleyip ocakta suyunu salıp çekene kadar pişirin.Ocağın altını kapatmaya yakın tarçını ve fındığı ekleyip bir - iki kere karıştırın.İç malzemeyi soğumaya bırakın.
- Hamur için sıvıyağ,yoğurt , tereyağ ve toz şekeri bir kaba koyup çırpma teliyle karıştırın.Yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu eleyerek malzemelere ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak hamur elde edin.10 dakika kadar hamuru dinlendirin.
- Hamurun 3/4 'nü yağlanmış tart kalıbınıza elinizle açarak yerleştirin.Elmalı iç harcı hamurun üzerine yayın. Kalan diğer hamuru folyoya sarıp yaklaşık 10-15 dakika kadar buzlukta bekletin.Buzluktan çıkardıktan sonra ince şeritler yapın(burda dondurucuda daha uzun bekletirseniz hamuru rendeleyebilirsinizde ) ve harcın üzerine yerleştirin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Fırından çıkarıp kalıpta soğutun ve servis tabağına aldığınızda üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun.
Seda'cığım ellerıne saglık canımmm.sevgiler
YanıtlaSilBilirim o nefis kokuları canım..Ellerine sağlık pek nefis görünüyor..Sevgiler..
YanıtlaSilSedacım ellerine sağlık çok severim şöyle yanına bir de güzel bir çay oldumu ohhh
YanıtlaSilSedacım elmalı tüm lezzetler başımın
YanıtlaSiltacı:))Tartın gerçekten enfes görünü
yor ellerine sağlık çok öpüyorum...
ellerinize sağlık,o pasta,tart,kek ,kurabiye kokuları beni çıldırtır.
YanıtlaSilEllerine saglik canim...
YanıtlaSilCok leziz görünüyor..
Sevgiler
Off ne hoş bır koku ne hoş bır aroması vardır ..
YanıtlaSilellerıne sağlık ..
sevgiler..
eline sağlık sedacım . bende de sıradaki tarif buna benzer .
YanıtlaSilkeyifli bir atıştırmalık. sevgiler
Bayılırım elmalı tarta..Resimden belli ne kadar lezzetli olduğu..Harikasın Seda!
YanıtlaSilgerçekten o nefis koku emeklerin bir nevi karşılığı olarak koltukları kabartıyor:) yani bende böyle oluyor:)) sımsıcak yorumunuz için çok teşekkür ederim seda hanım..
YanıtlaSilsevgilerimle..
Sedacım çok severim elmalı tartı bende. Seninki de çok lezzetli duruyor. Ellerine sağlık canım:) Sevgiler...
YanıtlaSilEllerine saglik, hersey harika gorunuyor Seda'cigim,
YanıtlaSilSevgilerimi gonderiyorum ve de guzel bir hafta sonu diliyorum.
ELLERİNE SAĞLIK .TARTI BİR TÜRLÜ DENEME FIRSATIM OLAMADI AMA SNEİN TARİFİ NOT ETTİM İLK FIRSATTA DENEYECEGİM İNŞALLAH:))
YanıtlaSilhımm çok severim çok şimdi çayımın yanına olsa hiç hayır demezdim
YanıtlaSilkocaman bir dilim yerdim..:)
ellerine sağlık canım
Sevgili Seda tatlının kokusu taa buralara kadar geldii..çayımın yanına bir dilim aldım..ellerine sağlık..Sevgiler..
YanıtlaSiloyy anam o ne ya bitirdin resmen beni. agzimin suyu akti. ilk firsatta deniycem, ellerine saglik
YanıtlaSilelmalı tartın kokusunu hiç bişeylere değişmem. muhteşem bir görüntü canım. öpüyorum.
YanıtlaSil