Sayfalar

27 Nisan 2010 Salı

Tahinli Kıtır Lezzet
























Muhteşem birer lezzet oldular ,çıtır çıtır süper bir tat .Hem de çok pratik.Ani bastıran çay saati misafirleriniz için çok uygun bir tarif.Baklava yufkasının her hali bir başka güzel oluyor .Tarifi blog arkadaşlarımda gördüm ve hemen denemek istedim.


Tahinli Kıtır

(bir fırın tepsisi için ölçüler )

Malzemler ;


  • 9 adet baklavalık yufka
  • 1-1,5 su bardağı tahin
  • 1 çorba kasesi ceviz içi veya fındık
  • bir miktar toz şeker

Üzerine

  • bir miktar pudra şekeri

Yapılışı ;


  • Cevizi rondo yardımıyla biraz iri olacak şekilde çekin. Baklavalık yufkaların üç tanesini üst üste koyun.En üstteki yufkaya iki veya üç çorba kaşığı kadar tahin koyup bir fırça yardımıyla her tarafına sürün.Üzerine ikişer çorba kaşığı toz şeker ve ceviz içini her tarafına eşit şekilde serpin.Yufkayı rulo şeklinde sıkıca sarıp verev şekilde altı parçaya bölün.Diğer yufkaları da üçer üçer üst üste koyup aynı işlemleri tekrarlayın.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Fırından çıkar çıkmaz üzerlerine pudra şekeri serpin.

Benden Notlar:



  • Bir fırın tepsisi için 9 adet baklavalık yufka yeterli oluyor.Eğer daha fazla yapmak isterseniz ölçüleri artırarak yapabilirsiniz.
  • Ara harca tarçında ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.



20 yorum:

  1. Sedacığım ellerine sağlık annemin arkadaşı yapıyor çokta lezzetli oluyor biliyorum.Minişi Müge ablası çok öpüyor.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Sedacığım yıllar önce annem yapmıştı tadı hala damağımda ellerine sağlık canım....

    YanıtlaSil
  3. Çok nefis olduğu nasıl belli oluyor Seda'cığım..Ellerine sağlık canım..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. BU aralar her yerde tahinli tarifler görüyorum tahin e bayılırım not ettim çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Minecim çok saol, bizde Mügeciğimizi çok öpüyor ve kucak dolusu sevgilerimiz gönderiyoruz canım

    YanıtlaSil
  6. sevgili Seda ellerine sağlık kardeşim tahinle ceviz olunca mutlaka güzeldir eeeee birde baklava yufkası ooooffff tadından yenmez daha önce bir arkadaşımda görüp not etmiştim hala yapmak için sıra da bekleyen bir tarif yapıcam inşaallah
    afiyetler olsun canım sevgiler minik Göksu ya sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Sedacım ellerine sağlık canım nefis görünüyor tahinli tatlara hiç dayanamam zaten hemen hazırlayasım geliyor:))bakla çorbası paylaşımına çok teşekkürler canım hazırladım ve çok beğenerek yedik:))
    kuzunun sağlığı da iyidir işallah.çok öpüyorum canım..

    YanıtlaSil
  8. Baklava yufkasıyla yapılabilen nefis lezzetlerden biri, ellerinize sağlık, harika görünüyor. Afiyetler olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. seda hanım ellerinize sağlık nefis görünüyor gerçekten.. her tarifiniz gibi bu da bir şaheser olmuş hani:))
    sevgiler..
    deniz,

    YanıtlaSil
  10. Tahin varya tam benlik süper eline sağlık. Pazar günü de mi bundan yapacaksın acaba; merak ettim . ihihi sipariş gibi oldu biraz galiba:)Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Sedam canım kardeşim ellerine sağlık bende bayı
    lırım uzun zamandır yapmadım olsada yesem:))Ko
    caman öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  12. Sedaaa tam da saat 12'ye gelirken ne yaptııın seenn (: Ellerine sağlık harika!!!

    YanıtlaSil
  13. harika görünüyor ellerine sağlık canım.ben de denemiştim yufka ile .yarın yazmayı planlıyordum ama kesinlikle sna link vereceğim baklava yufkası iile muhteşem olmuş çünkü.unutmayayım diye not aldım..bir dahaya ben de böyle yapayım:)

    YanıtlaSil
  14. İnci ablacım afiyet olsun,gerçekten bizde çok beğendik bakla çorbasını :)

    Tuğbacım sorma!!bu saatte yayınlanır mı dimi:)

    Hilalcim, siparişin alınmıştır canımcım :)

    Denizicm çok saol canım ,bir mukabele canım

    o güzel yorumlarını bırakan arkadaşlarıma da çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  15. Canım ayrıxca normal yufkadan bile oluyor. ben de öyle denemiştim. Gerçekten çok nefis bir lezzeti var.
    Ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Bende denemiştim,yalancı baklavada diyorlar bu nefis lezzete..
    ellerine sağlık sedacım..

    öpüyorum...

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Seda,
    Ellerine sağlık, tahinli kıtırlar, çıtır çıtır nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  18. Sedacım ahan da tarifi buldum artık izlemedesin ama sen değil yeni arkadaşım bana küçücük elleri ile sarılan Göksu
    sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Harika bir lezzetdi,ellerine sağlık Sedacım :)tekrar görüşmek dileğiyle..

    YanıtlaSil
  20. Merhaba öncelikle ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyorlar :) Bir sorum olacak acaba pişirdikten hemen sonra mı servis etmek daha iyi yoksa bekleyebiliyor mu?

    YanıtlaSil