Muhteşem birer lezzet oldular ,çıtır çıtır süper bir tat .Hem de çok pratik.Ani bastıran çay saati misafirleriniz için çok uygun bir tarif.Baklava yufkasının her hali bir başka güzel oluyor .Tarifi blog arkadaşlarımda gördüm ve hemen denemek istedim.
Tahinli Kıtır
(bir fırın tepsisi için ölçüler )
Malzemler ;
- 9 adet baklavalık yufka
- 1-1,5 su bardağı tahin
- 1 çorba kasesi ceviz içi veya fındık
- bir miktar toz şeker
Üzerine
- bir miktar pudra şekeri
Yapılışı ;
- Cevizi rondo yardımıyla biraz iri olacak şekilde çekin. Baklavalık yufkaların üç tanesini üst üste koyun.En üstteki yufkaya iki veya üç çorba kaşığı kadar tahin koyup bir fırça yardımıyla her tarafına sürün.Üzerine ikişer çorba kaşığı toz şeker ve ceviz içini her tarafına eşit şekilde serpin.Yufkayı rulo şeklinde sıkıca sarıp verev şekilde altı parçaya bölün.Diğer yufkaları da üçer üçer üst üste koyup aynı işlemleri tekrarlayın.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Fırından çıkar çıkmaz üzerlerine pudra şekeri serpin.
Benden Notlar:
- Bir fırın tepsisi için 9 adet baklavalık yufka yeterli oluyor.Eğer daha fazla yapmak isterseniz ölçüleri artırarak yapabilirsiniz.
- Ara harca tarçında ekleyebilirsiniz.
Sedacığım ellerine sağlık annemin arkadaşı yapıyor çokta lezzetli oluyor biliyorum.Minişi Müge ablası çok öpüyor.Sevgiler...
YanıtlaSilSedacığım yıllar önce annem yapmıştı tadı hala damağımda ellerine sağlık canım....
YanıtlaSilÇok nefis olduğu nasıl belli oluyor Seda'cığım..Ellerine sağlık canım..Sevgiler..
YanıtlaSilBU aralar her yerde tahinli tarifler görüyorum tahin e bayılırım not ettim çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilMinecim çok saol, bizde Mügeciğimizi çok öpüyor ve kucak dolusu sevgilerimiz gönderiyoruz canım
YanıtlaSilsevgili Seda ellerine sağlık kardeşim tahinle ceviz olunca mutlaka güzeldir eeeee birde baklava yufkası ooooffff tadından yenmez daha önce bir arkadaşımda görüp not etmiştim hala yapmak için sıra da bekleyen bir tarif yapıcam inşaallah
YanıtlaSilafiyetler olsun canım sevgiler minik Göksu ya sevgiler
Sedacım ellerine sağlık canım nefis görünüyor tahinli tatlara hiç dayanamam zaten hemen hazırlayasım geliyor:))bakla çorbası paylaşımına çok teşekkürler canım hazırladım ve çok beğenerek yedik:))
YanıtlaSilkuzunun sağlığı da iyidir işallah.çok öpüyorum canım..
Baklava yufkasıyla yapılabilen nefis lezzetlerden biri, ellerinize sağlık, harika görünüyor. Afiyetler olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilseda hanım ellerinize sağlık nefis görünüyor gerçekten.. her tarifiniz gibi bu da bir şaheser olmuş hani:))
YanıtlaSilsevgiler..
deniz,
Tahin varya tam benlik süper eline sağlık. Pazar günü de mi bundan yapacaksın acaba; merak ettim . ihihi sipariş gibi oldu biraz galiba:)Sevgiler
YanıtlaSilSedam canım kardeşim ellerine sağlık bende bayı
YanıtlaSillırım uzun zamandır yapmadım olsada yesem:))Ko
caman öpüyorum seni...
Sedaaa tam da saat 12'ye gelirken ne yaptııın seenn (: Ellerine sağlık harika!!!
YanıtlaSilharika görünüyor ellerine sağlık canım.ben de denemiştim yufka ile .yarın yazmayı planlıyordum ama kesinlikle sna link vereceğim baklava yufkası iile muhteşem olmuş çünkü.unutmayayım diye not aldım..bir dahaya ben de böyle yapayım:)
YanıtlaSilİnci ablacım afiyet olsun,gerçekten bizde çok beğendik bakla çorbasını :)
YanıtlaSilTuğbacım sorma!!bu saatte yayınlanır mı dimi:)
Hilalcim, siparişin alınmıştır canımcım :)
Denizicm çok saol canım ,bir mukabele canım
o güzel yorumlarını bırakan arkadaşlarıma da çok teşekkür ederim :)
Canım ayrıxca normal yufkadan bile oluyor. ben de öyle denemiştim. Gerçekten çok nefis bir lezzeti var.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
sevgiler
Bende denemiştim,yalancı baklavada diyorlar bu nefis lezzete..
YanıtlaSilellerine sağlık sedacım..
öpüyorum...
Sevgili Seda,
YanıtlaSilEllerine sağlık, tahinli kıtırlar, çıtır çıtır nefis görünüyor.
Sedacım ahan da tarifi buldum artık izlemedesin ama sen değil yeni arkadaşım bana küçücük elleri ile sarılan Göksu
YanıtlaSilsevgiler
Harika bir lezzetdi,ellerine sağlık Sedacım :)tekrar görüşmek dileğiyle..
YanıtlaSilMerhaba öncelikle ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyorlar :) Bir sorum olacak acaba pişirdikten hemen sonra mı servis etmek daha iyi yoksa bekleyebiliyor mu?
YanıtlaSil