İlk defa yapıyorum bu çorbayı,denemek isteyenlere ,bakla severlere tavsiye ediyorum.Lezzetli ve çok doyurucu ...Miniş beğendi ;demek oluyorki mutfağımızın lezzetli tariflerinden birisi olmayı başarmış :))
Bakla Çorbası
Malzemeler ;
- 200-250 gr.bakla
- 6 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 çorba kaşığı un
- 1 adet yumurta
- pul biber ,tuz
- bir tutam dereotu
- 1/4 limon
Yapılışı ;
- Baklaları ayıklayıp yıkayın ve küçük küçük doğrayın.Tencereye bir çorba kaşığı kadar tereyağ koyup baklaları biraz kavurun.Kavrulan baklaların üzerine suyu,tuzunu ve limonu ekleyip pişirin.
- Bir kaseye un,yoğurt ve yumurtayı koyup iyice homojen haline getirin.Tencereyi ocaktan bir kenara alıp bu karışımı yavaş yavaş ekleyin ve çırpma teliyle sürekli karıştırın.Tencereyi tekrar ocağa koyup beş dakika kadar karıştırark kaynamasını sağlayın.
- Küçük bir tavada, kalan tereyağını eritip pulbiberi kızdırın.Çorbanın üzerine gezdirin ve ince kıyılmış dereotlarını da ekleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Denemek istemezmiyim canım hemde senin reçetenle:)))seni tanıdığıma çok çok memnun oldum:)işallah en kısa zamanda tekrar görüşürüz.
YanıtlaSilEllerine sağlık bakla çorbası nefis görünüyor hiç denemedim bu yıl mutlaka senin tarifinle denemek isterim:)) çok öpüyorum canım..
çok değişik bir fikir:)şifa olsun sevgiler
YanıtlaSilSedacım eline sağlık bildiğim ama hiç yapmadığım bir çorba. Kızıma yapacağım tabi şöle baş başa uzun bir zaman geçirebilirsem ;) sevgiler
YanıtlaSilellerinize sağlık seda hanım nefis görünüyor.. çorbanız...
YanıtlaSilMiniş beğendiyse tamamdır canım.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
sevgiler
Çorba arşivim baya genişledi canım elelrine sağlık...
YanıtlaSilHiç denemedim ama görüntü nefis, ellerine sağlık. Umarım bakla sezonu geçmeden deneyebilirim. Afiyetler olsun. Sevgiler.
YanıtlaSil