Sayfalar

21 Nisan 2010 Çarşamba

Bakla Çorbası




















İlk defa yapıyorum bu çorbayı,denemek isteyenlere ,bakla severlere tavsiye ediyorum.Lezzetli ve çok doyurucu ...Miniş beğendi ;demek oluyorki mutfağımızın lezzetli tariflerinden birisi olmayı başarmış :))


Bakla Çorbası

Malzemeler ;
  • 200-250 gr.bakla
  • 6 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • pul biber ,tuz
  • bir tutam dereotu
  • 1/4 limon

Yapılışı ;

  • Baklaları ayıklayıp yıkayın ve küçük küçük doğrayın.Tencereye bir çorba kaşığı kadar tereyağ koyup baklaları biraz kavurun.Kavrulan baklaların üzerine suyu,tuzunu ve limonu ekleyip pişirin.
  • Bir kaseye un,yoğurt ve yumurtayı koyup iyice homojen haline getirin.Tencereyi ocaktan bir kenara alıp bu karışımı yavaş yavaş ekleyin ve çırpma teliyle sürekli karıştırın.Tencereyi tekrar ocağa koyup beş dakika kadar karıştırark kaynamasını sağlayın.
  • Küçük bir tavada, kalan tereyağını eritip pulbiberi kızdırın.Çorbanın üzerine gezdirin ve ince kıyılmış dereotlarını da ekleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

7 yorum:

  1. Denemek istemezmiyim canım hemde senin reçetenle:)))seni tanıdığıma çok çok memnun oldum:)işallah en kısa zamanda tekrar görüşürüz.
    Ellerine sağlık bakla çorbası nefis görünüyor hiç denemedim bu yıl mutlaka senin tarifinle denemek isterim:)) çok öpüyorum canım..

    YanıtlaSil
  2. çok değişik bir fikir:)şifa olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Sedacım eline sağlık bildiğim ama hiç yapmadığım bir çorba. Kızıma yapacağım tabi şöle baş başa uzun bir zaman geçirebilirsem ;) sevgiler

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık seda hanım nefis görünüyor.. çorbanız...

    YanıtlaSil
  5. Miniş beğendiyse tamamdır canım.
    Ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Çorba arşivim baya genişledi canım elelrine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Hiç denemedim ama görüntü nefis, ellerine sağlık. Umarım bakla sezonu geçmeden deneyebilirim. Afiyetler olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil