Sayfalar

19 Ocak 2010 Salı

Yaban Mersinli Kek







Yaban mersini kurusunu ne zamandır keklerde denemek istiyordum.Bugün akşam minişimle beraber büyük bir keyifle yediği bu yaban mersini kurularını kekimize koyduk.Çok lezzetli yumuşak bir kek oldu .Her zaman olduğu gibi kekin yarısı şimdi eşimin midesinde :))







Yaban Mersinli Kek

Malzemeler ;

  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağından bir parmak fazla sıvıyağ
  • 1 paket Dr.Oetker vanilya
  • 2,5 su bardağı Sinangil Kekun
  • 1 çay bardağı yaban mersini kurusu
  • 1 çay bardağı dövülmüş fındık içi

Yapılışı ;

  • Oda sıcaklığındaki yumurtaları toz şekerle iyice krema kıvamına gelene kadar çırpın.Yoğurt ve sıvıyağı ekleyin.Vanilya ve elenmiş kekunu ekleyip mikserin en düşük ayarında kısa süre çırpın.Yaban mersin kurularını ekleyip kaşıkla karıştırın.
  • Kek kalıbını yağlayın ve havanda dövülmüş fındık içlerini kek kalıbının dibine serpiştirin.Kek hamurunu kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirin.Kalıpta soğutun.

Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. tek kelimeyle tadı süperdi :) ellerine sağlık Seda ablacım :)

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık sedacım yine şahane görünüyor. canım ya ben akşamda suya koyuyorum yaban mersinlerini kurunu direk koydugundada oluyormu?
    birde bende mimin var alırmısın.

    YanıtlaSil
  3. canım ellerine sağlık..nefis görüyor.. kalan diğer yarısında bir dilim alıyorum:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Çokta güzel kabarmış.Yaban mersini çok faydalıymış.Bende değişik tariflerde denemek istiyorum.Ellerine sağlık Sedacım.Sevgiler.Mine

    YanıtlaSil
  5. Nefis gorunuyor, ellerine saglik!! Kurutulmus meyve guzel oluyor keklerde.

    YanıtlaSil
  6. Elllerine sağlık...
    Yaşamında güzellıkler hep senınle olsun.
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil