Bugün meyvaların arasında bir iki tane yumuşamaya yön tutmuş elmalar vardı.E atmak olmaz ,yemek olmaz ,bende bloglar arasında ''elmalı kek''tarifi arayışına girdim ve güzel bir tane buldum .Gelecek misafirlerime de güzel bir ikram oldu.
Elmalı Kek
Malzemeler ;
- 100 gr.toz şeker
- 3 adet yumurta
- 150 gr.yoğurt
- 350 gr.un
- 100 ml.sıvıyağ
- 1 paket Dr.Oetker vanilya
- 1 tatlı kaşığı karbonat(silme )
- 1 tatlı kaşığı limon suyu (karbonatı eritmek için)
- 3 adet elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı kuru üzüm(ben dolmalık üzüm kullandım)
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Yapılışı ;
- Elmaların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın .Tencereye koyup yumuşamaları için pişirin.Yumuşayan elmalara tarçın ,üzümü ve cevizleri ekleyip altını kapatın.Soğuması için bir kenarda bekletin.
- Bir kapta yoğurt ,toz şeker ve vanilyayı çırpın.Yağı ekleyip teker teker yumurtaları kırın.Her yumurtayı kırdığınızda 30 saniye kadar çırpın.Elenmiş un ve limonla inceltilmiş karbonatı ekleyip kaşıkla karıştırın.En son elmalı karışımı kaşıkla karıştırıp yağlanmış kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılımış 180 derecelik fırında 40-45 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun.