Sayfalar

28 Aralık 2009 Pazartesi

Tavuk Şinitzel










Patates kızartmasıyla beraber servis edildiğinde minişimin en sevdiği yemek mönüsüne dönüşüyor.Tabağının hepsini bitirememişti yemek saatinde .Bende kalan kısmını ayırmıştım.Akşam ilerleyen saatlerde (karnı acıkmış olsa gerek)tabağının kalan kısmınıda afiyetle yedi ,o derece çok sever şinitzeli .
Yapımıda çok basit.Ayrı ayrı geniş tabaklara 1 adet çırpılmış yumurta,beyaz un ve galeta ununu koyun.Tavuk göğüslerini (şinitzel için olanı) önce yumurtaya sonra beyaz una ve en son galeta ununa bulayın .Fazla unları silkeleyin.Tavaya koyduğunuz kızgın yağda pişirin.Çabuk piştiklerinden dikkat etmelisiniz.İşte hepsi bu kadar .Yanında patates kızartmasıyla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım. Sabahın bu saatinde canım çekti düşün yani:)))
    Sevgiler canım

    YanıtlaSil
  2. Çok nefis görünüyor,ellerine sağlık canım..


    Yeni yılda,sağlık, huzur ve mutluluğun hakim olacağı güzel bir yıl diliyorum. Herşey gönlünce olsun..

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  3. Nefis gorunuyor, ellerine saglik! Cok istah acici, bunu hic bir cocuk geri ceviremez:)

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Gül'cum seninde ve diğer tüm arakadaşlarımında yeni yılını kutluyorum
    iyi seneler

    YanıtlaSil