Sayfalar

10 Kasım 2009 Salı

Kasekuchen

Kasekuchen tariflerini denemeye devam ediyorum .Bizim marketlerimizde Quark olmadığından gerçek tadı yakalamak için dolgu malzemesini sürekli yenileyerek yapıyorum .İşte o tariflerden birisi daha...





















Kasekuchen

Malzemeler ;

Hamur için;
  • 120 gr.buğday nişastası
  • 200 gr.un
  • minicik tuz
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 150 gr.margarin (oda sıcaklığında)
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 120 gr.pudra şekeri

Dolgu için;

  • 200 gr. toz şeker
  • 100 gr.un
  • 1 paket vanilya
  • 100 ml. süt
  • 5 yumurta(sarısı ve beyazı ayrılacak)
  • 400 gr.labne
  • 400 gr.süzme yoğurt
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 300 gr.çiğ krema
  • minicik tuz

Yapılışı ;

Hamuru ;

  • Bir kapta un , nişasta ve pudra şekeri karıştırın.Margarini ,kabartma tozunu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın.Hamur biraz tutmaya başladığında teker teker bir yumurta ve bir yumurta sarısını ekleyin ,iyice yoğurun.28 cm 'lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıdı yerleştirin ve kalıbın yanlarını margarin ile yağlayın.Hamuru kelepçeli kalıba yerleştirin ve kenarlarına doğru iyice çanak olacak şekilde yapın.Önceden ısıtılmış 180 dercelik fırında 15 dakika kadar pişirin.Pişen hamuru çıkartın, mutfak tezgahında bekletin.

Dolgu ;

  • Bir kaba sütü, vanilya ,şeker ,tuz ve unu ekle, çırpma teliyle karıştırın.Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.Sarılarını sütlü karışıma ekleyin.Beyazlarını ise mikserin yüksek devrinde köpük oluncaya kadar iyice çırpın,buzdolabında bekletin.Ayrı bir kapta labneyi mikserin orta devrinde çırpın ve karışma ekleyin.Aynı şekilde süzme yoğurduda çırpıp karışıma ekleyin.Limon kabuğu rendesini ve çırpılmış kremayı ekleyin.En son yumurta beyazlarını kaşık kaşık yavaş yavaş ekleyip karıştırın.(Malzeme biraz cıvık olacaktır ,doğru kıvamı budur)
  • Kelepçeli kalıba dikkatlice dökün.Kalıbı bir fırın tepsisine yerleştirin.. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. süper bir görünümü var kesinlikle denemeliyim cnm ellerine sağlık...

    YanıtlaSil