Sayfalar

12 Kasım 2009 Perşembe

Karnabahar Frittata








































Karnabahar Frittata

Malzemeler ;

  • 600 gr.karnabahar
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağına yakın kaşar peynir
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • tuz, karabiber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • birkaç dal maydanoz

Yapılışı ;

  • Bir tencerede karnabaharı tuzlu ve limonlu suda diri kalacak şekilde haşlayın.Haşlanan karnabarı süzün ve biraz soğumasını sağlayın.Küçük küçük çiçeklerine ayırın.
  • Tereyağını ve sıvıyağı geniş bir tavaya koyun.Yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsakları soteleyin.Minik minik doğradığınız kırmızı biberleri ekleyin.Daha sonra karnabaharları ekleyip kısık ateşte 5-6 dakika soteleyin.
  • Süt ,rendelenmiş kaşar peyniri, yumurtaları ,tuzu , karabiberini ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve sebzelerin üzerine dökün.Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte omlet gibi pişirin.Altı piştikten sonra ters çevirin ve diğer yüzünüde kızartın.Sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder