Sayfalar

8 Kasım 2009 Pazar

Cevizli Tahinli Çörek




















Cevizli Tahinli Çörek

Malzemeler ;

Hamuru için ;
  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 40 gr.yaşmaya
  • 6 su bardağı un
  • minicik tuz

İç harcı ;

  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1/2 su bardağı tahin
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1/2 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ

Yapılışı ;

  • Ilık sütün içine mayayı ve şekeri ilave edip mayanın kabarmasını sağlayın.
  • Elenmiş un , sıvıyağ ,ve tuzu ekleyin ,iyice yoğurun.Üzerine nemli bez örtüp mayalandırın.
  • Buarada iç harcı hazırlayın.Cevizleri rondada iri kalacak şekilde çekin.Birkapta tahin, ceviz,tozşeker ve sıvıyağı karıştırın .
  • Mayalanmış olan hamuru eşit iki parçaya bölün.Mutfak tezgahının üzerinde 1 mm kalınlığında her iki hamuruda ayrı ayrı açın.Cevizli harcı açılmış iki hamurun üzerine paylaştırark yayın ve hamurları rulo şeklinde sarın.İki parmak eninde kesin ve yağlanmış kalıba yan yatırark dizin.Tepside de mayalanmasını bekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Bir çorba kaşığı sıvıyağı kaseye alın ve pişen çöreklerin üzerine bir fırça yardımyla sürün.Ilık servis yapın.

Afiyet olsun.

1 yorum: